Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Cau un 4,3% el nombre de visitants durant el juliol a Catalunya

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha explicat que durant el mes de juliol Catalunya ha rebut 1,7 milions de visitants, xifra que suposa un 4,3% menys que el juliol del 2006. Huguet ho ha atribuït al mal temps i a la pujada dels tipus d’interès que fan que les hipoteques ‘afoguin l’economia familiar’. Huguet ha destacat que aquest retrocés el protagonitzen els propis turistes catalans. ‘Els catalans cada vegada són més viatgers i no es queden a Catalunya a passar les vacances’, ha justificat Huguet qui també ha dit que el cost de la vida i les hipoteques també han restat visitants interiors. Les pernoctacions també han caigut però amb menor mesura, un 1,9%. Per Huguet el creixement va lligat a desestacionalitzar la temporada de vacances, fent-la més llarga.

Redacció
Redacció 24/08/2007

Pel que fa a l’ocupació hotelera, s’ha situat entorn el 85-90% a la costa catalana (una xifra similar als valors del 2006). Ha augmentat un 7,8% l’ocupació als hotels però ha caigut un 9,3% el lloguer d’apartaments i segones residències.

Per públics, els francesos continuen al capdavant de la nacionalitat que més visita Catalunya, tot i que cau un 2%. Per contra, experimenta un gran creixement –un 24%- els turistes nòrdics que vénen a Catalunya. Els italians i els alemanys també registren xifres a l’alça, amb un 6% i un 8%, respectivament.

Huguet ha demanat una reflexió al sector turístic i els ha animat a apostar per desestacionalitzar la temporada turística i fer-la més llarga. Huguet ha desaconsellat als empresaris que ‘rebentin preus’ i ha dit que el camí ha seguir ha de ser el de la ‘qualitat i el bon servei’.