Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Catalunya, país convidat a l’11a edició del Festival de Titelles del Món, que es farà a Praga

|

- Publicitat -

La programació del Festival de Praga inclourà una quinzena d’actuacions de les companyies professionals de titelles Marduix, Pa Sucat i Rocamora, així com dos concerts de música tradicional a càrrec d’El Pont d’Arcalís i dels Acordionistes del Baridà i l’exposició “Els titelles i titellaires catalans”, que es podrà veure al Puppet Museum de Praga.

Publicitat

El director del CPCPTC, Ramon Fontdevila, ha destacat que és la primera vegada que companyies catalanes participen en aquest festival i ha dit que “és important per a la nostra cultura popular ser presents a festivals com el de Praga, perquè posa en valor les nostres companyies de titelles i la nostra tradició”.

Per la seva banda, el cònsol de Txèquia, Jaume Martín, ha agraït aquesta iniciativa al CPCPTC i ha assenyalat que “l’interès per l’intercanvi cultural entre Txèquia i Catalunya s’està posant de manifest en els últims anys, no només per la presència constant de catalans a Praga sinó també perquè des de l’ambaixada i des del consolat a Barcelona ens hem proposat potenciar al màxim aquestes relacions culturals”.

En representació dels grups de titellaires catalans, Jordi Cartanya, de Pa Sucat, ha manifestat que “és un honor anar a Praga per representar Catalunya. Aquest és un pas important per poder fer arribar la nostra cultura popular i tradicional arreu del món”.

En la mateixa línia, Jordi Pujol, de la companyia Marduix, ha manifestat que “aquesta és una bona oportunitat per explicar-nos i projectar-nos al món a través d’un llenguatge propi i tan peculiar com és el dels titelles”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió