Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Catalunya competirà amb Dinamarca per acollir la Conferència Europea de la Jove Cambra Internacional l’any 2010

Catalunya i Dinamarca són les dues candidates per acollir l’any 2010 la Conferència Europea de la Jove Cambra Internacional (JCI). La candidatura catalana proposa que sigui Tarragona la ciutat que aculli aquesta conferència, que de fer-se a Tarragona podria arribar a reunir fins a 2.700 joves empresaris i emprenedors de tot Europa. Aquesta trobada, segons ha explicat la presidenta de la JCI de Tarragona, Núria Solé, serviria per establir noves relacions comercials i per internacionalitzar l’economia tarragonina. La proposta de la Jove Cambra ja té el suport de l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació de Tarragona i el departament de Joventut de la Generalitat, que els subvencionarà la campanya de promoció amb 18.000 euros. Una campanya de difusió interna que va iniciar-se el mes de novembre de l’any passat per aconseguir el suport de les Federacions de Joves Cambres d’arreu d’Europa.

Redacció
Redacció 03/10/2007

La Jove Cambra Internacional és una associació especialment conformada per emprenedors, un grup de gent jove, de 18 a 40 anys, amb iniciativa per a l’activitat empresarial. Núria Solé ha explicat que si la conferència es fa a Tarragona, els joves emprenedors podran entrar en contacte amb la xarxa empresarial local i establir noves relacions comercials que esperonaran el teixit de l’economia local.

Tot i que Catalunya només té 500 socis i Dinamarca en té 1.500, el president de la JCI de Catalunya, Jordi Solé, creu que Catalunya està ‘més ben posicionada’ i confia aconseguir portar la conferència fins a Tarragona. De moment, la candidatura tarragonina ja compta amb el suport d’importants països europeus. Segons ha explicat Jordi Solé, Catalunya és un referent en el món dels emprenedors, ja que en els últims dos anys ha aconseguit situar dos emprenedors entre els tres millors del món.

La decisió final es donarà a conèixer a Finlàndia el pròxim mes de juny. Fins aquesta data, la Jove Cambra Internacional tindrà com a missió defensar la candidatura de Tarragona a tot arreu. De moment ja l’han promocionada a Nova York, i d’aquí 15 dies està previst que una delegació catalana vagi a Brussel•les. Les pròximes cites de promoció internacional seran el mes de novembre a Turquia i el mes de gener a Cracòvia.

La Jove Cambra Internacional és una entitat mundial que està present a més de 115 països de tot el món. La Cambra es reuneix anualment en diferents ocasions, les dues grans cites són el Congrés Mundial i la Conferència Europea. La Conferència Europea és un acte que acostuma a aplegar entre 1.500 i 2.300 persones, però tal com ha explicat Núria Solé, en els casos de seus com Tarragona, que resulten atractives per a la realització de visites culturals i de lleure, aquesta xifra es pot disparar fins les 2.700 persones.

En representació de la Diputació de Tarragona, Alejandro Fernández, ha explicat donaran suport a la candidatura de manera ‘decisiva’, ja que aquesta iniciativa reforça la capitalitat de Tarragona i la societat civil de la ciutat. El secretari de Joventut del departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, ha anunciat que aposten ‘fermament’ per aquesta candidatura, ja que està impulsada per una entitat ‘de referència’ a nivell de país, que és present a moltes ciutats i que a més té una proposta de creixement territorial.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha mostrat convençut que Tarragona aconseguirà ser la seu de la Conferència Europea el 2010, ja que considera que el fet que Tarragona sigui una ciutat mediterrània, amb un clima i una gastronomia mediterranis, és un gran atractiu que no té Dinamarca.