Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Catalunya al capdamunt de l’encariment del lloguer a l’Estat espanyol amb un 5,8%

Altre cop, Cataluny dins de l’Estat espanyol, és primera. En aquest cas però, les dades no són gaire positives. Si només a l’octubre, els lloguers es van incrementar un 0,4% de mitjana a tot l’Estat. A Catalunya, atenció, no baixem pas del 5,8%. Darrera nostra, els encariments més forts van ser a Aragó, amb un 5,3%, i a Madrid, amb un 5,2%. Com sempre, els que menys van pujar van ser els d’Extremadura i Múrcia, amb un 1,4%.

Redacció 16/11/2007

Catalunya és la comunitat on els preus dels lloguers s’han disparat més els últims dotze mesos, en concret un 5,8%. Segons dades oficials de l’Institut Nacional d’Estadística, els lloguers s’han apujat un 4,5% de mitjana al conjunt de l’Estat, és a dir, 9 dècimes més que la inflació. Per darrere de Catalunya, les comunitats amb increments més destacats són Aragó i Madrid.

Generalitat i promotors negocien

El Pacte Nacional per l’Habitatge preveu la creació d’àrees residencials on els pisos protegits tinguin una presència destacada. Així, en municipis de més de 10.000 habitants, el 60% de les promocions que es facin es podran continuar venent a preu de mercat. La resta, el 40%, s’haurà de vendre a preu assequible, però en diferents modalitats. Un 20% haurà de ser per a pisos de protecció oficial. Un 10% per a pisos a preu concertat, que són un 20% més cars que els protegits, però encara per sota del preu de mercat. I el 10% restant respondrà a una nova figura que estan negociant govern i promotors. Rebrà el nom de pisos a preu concertat català.