Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Catalunya aconsegueix cinc noves estrelles Michelin

Catalunya s’ha emportat cinc noves estrelles Michelin. Els restaurants catalans que han aconseguit aquesta distinció són, a Barcelona, Comerç 24 i Lluçanès, que obtenen la primera estrella, i Àbac, que aconsegueix la segona; Els Casals, a Sagàs (Berguedà) i el Massana de Girona aconsegueixen la primera. El restaurant Àbac de Barcelona ha aconseguit la distinció gràcies a la tasca feta per Xavier Pellicer. L’estrella del restaurant Massana de Girona és un reconeixement a la cuina de Pere Massana, que es caracteritza per buscar l’essència dels productes i respectar els sabors originals. L’estrella del restaurant Lluçanès de Barcelona és el segon reconeixement que rep Àngel Pascual, que ja va aconseguir-la l’any 2000, quan tenia el restaurant a Prats de Lluçanès (Osona). Els restaurants catalans que han perdut l’estrella Michelin són el Jean Luc Figueras de Barcelona i el Carballeira de Lleida.

Redacció
Redacció 23/11/2007

Al conjunt de l’estat espanyol han recaigut 16 noves trelles Michelin. Els xefs catalans que mantenen les tres estrelles Michelin són Ferran Adrià, al Bulli; Santi Santamaria, a Can Fabes; i Carme Ruscalleda, a Sant Pau. Fora de Catalunya només hi ha tres cuiners més amb aquesta distinció i són els bascos Juan Mari Arzak, Martín Berasategui i Pedro Subijana. Si a l’estat espanyol hi ha només 6 restaurants amb la màxima distinció Michelin, a França n’hi ha 26, a Alemanya 9, i a Tòquio 8.