Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Catalanofòbia per augmentar vendes: alguns exemples de promocions espanyoles vergonyants

Gerard Sesé @gerardsese | La catalanofòbia ven a Espanya. I no és una expressió política o metafòrica ja es pot dir literalment. I és que ja són diferents els comerços que usen com a reclams publicitaris o esqués per captar més clients un discurs en contra de Catalunya i les seves aspiracions de llibertat. L'últim exemple ha estat una empresa de matalassos que ha fet una rebaixa especial: tot a 155 euros.

Redacció
Redacció 11/01/2018
Tot a 155 euros
 
En Fracisco, gerent de la matalasseria Multirelax, a Elx, ha atès una trucada directe!cat per a explicar que “a causa de la baixada de vendes per tot el que està passant a Catalunya” ha decidit fer una oferta “mentre duri aquesta situació portada per quatre bojos” d'oferir una gran varietat de productes a 155 euros. El pamflet de publicitat predica “Viva el 155” i acaba exclamant un “viva España”. El gerent de l'empresa qualifica els independentistes de “nazis” i assegura que ell és apolític. Aquest és el cartell publicitari amb el qual espera tenir més vendes:
 
Un licor de 155 graus
 
Una licoreria de Gijón ha creat un envàs per al seu elixir alcohòlic de crema catalana i l'han anomenat “Article 155”. Qui ha tingut la idea és un HijoPuta. No ho diem nosaltres, és el nom de l'empresa. Afirmen que aquest licor és el seu producte estrella i que “està causant tant furor” entre els seus clients. El tenen disponible “en format d'1 litre i 20 centilitres i té una graduació de 17%”. L'eslògan és “Article 155, te dejará tocado”.

 
Pastissos que prediquen “Cataluña es España”
 
A població de Zarza, els germans Cano tenen una pastisseria amb un producte estrella, les rosquilles de Zarza, fins i tot un dolç turístic de la zona. Doncs, tal com va explicar directe!cat, hi van afegir a l'etiqueta, com qui no vol la cosa, un “Catalunña es España”. En declaracions a directe!cat van explicar que han afegit el missatge “Cataluña es España” a l'etiqueta de la Pastisseria Parcan per a donar suport als amics espanyols que coneixen a Catalunya.