Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Carretero: ‘Només amb manifestacions un país no avança’

Joan Carretero defensa que ha de ser el Parlament qui proclami la independència. Pel polític de Puigcerdà, les manifestacions com el 10J expressen que hi ha molta gent que se sent còmode, ‘però només amb manifestacions un país no avança’, ja que ‘si això no té una translació a la composició política del Parlament, no servirà de res’. En aquest sentit, Carretero recorda que ja fa mesos que advertia que s’acabaria amb un Estatut pitjor que l’anterior, i postula el seu partit com una ‘alternativa absolutament diferent’. Pel que fa a Laporta, reconeix que hi ha diferències en els ‘processos de maduració’. ‘Nosaltres fa anys que hi treballem, i ell ha decidit anar a la política fa quatre dies’.

Redacció
Redacció 17/07/2010

En una entrevista a l’AVUI, Carretero defensa que els catalans van sortir al carrer el 10J perquè ‘hi ha gent se sent estafada’, però creu que si això no té la seva translació al Palrament no servirà. ‘Podrem dir allò de ‘Jo hi era’, que és molt català, però no servirà de res’, assegura el líder de Reagrupament.

Carretero, número 1 de Reagrupament per Girona, continua oferint ‘actes de sobirania i autodeterminació’ com a punt únic del programa electoral, i defensa una coalició amb Laporta, tot i que es mostra crític amb la velocitat de l’expresident blaugrana. ‘Fa mesos que dic que ell seria un molt bon cap de cartell. Però el nostre procés de maduració no té res a veure amb el seu. Nosaltres fa anys que hi treballem, i ell ha decidit anar a la política fa quatre dies’, reivindica.

A l’entrevista Carretero reconeix que és possible que Reagrupament no tingui cap espai electoral. ‘Jo sempre he dit que els ciutadans tenen raó. I encara que patim una pallissa, tenen raó. Ho dic abans de les eleccions i ho diré després’, avança el polític, qui no dubta a penjar-se medalles sobre la situació política actual: ‘Jo fa molt temps que vaig pronosticar que aquest procés acabaria amb un Estatut pitjor que l’anterior, i ha estat així. Estem pitjor que amb l’Estatut vell. I els partits estan atrapats. Nosaltres som una alternativa absolutament diferent’, explica Carretero.