Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Carod vol celebrar el referèndum d’autodeterminació el 2014

En una entrevista a La Vanguardia, el vicepresident de la Generalitat i líder d’Esquerra, Josep Lluís Carod-Rovira, ha dit que la gestió de l’Estat espanyol a Catalunya està “ajudant” a què cada vegada hi hagi més independentistes. “Tot el que ve de Madrid no funciona ni amb rodes i el que gestionem des d’aquí no comporta problemes”, ha explicat Carod, que s’ha fixat pel 2014 –quan farà 300 anys que Catalunya va perdre les llibertats amb el Decret de Nova Planta- la data per convocar un referèndum per decidir si Catalunya vol ser independent.

Redacció
Redacció 26/08/2007

El líder d’ERC ha donat les gràcies, irònicament, a l’estat espanyol perquè, segons ha dit, amb la seva mala gestió està fent que cada vegada més els catalans “vegin amb mals ulls tot el que ve de Madrid”. “Espanya a Catalunya funciona malament”, ha manifestat Carod qui ha dit que “s’està creant consciència independentista per fatiga i cansament de Madrid”.

“No vull dir que tot el què porta la ‘e’ d’Espanya vagi malament però pràcticament”, ha dit el líder d’ERC que ha enumerat tot el què no funciona correctament a Catalunya com Renfe, Aena o la xarxa elèctrica. Per això, Carod s’ha mostrat convençut que actualment hi ha més persones que se senten independentistes que fa 30 anys.

En aquest context, el líder d’ERC ha avançat que el 2014 “seria una bona data” perquè Catalunya decidís si vol ser un país sobirà. “Caldrà buscar una majoria de parlamentaris que defensin un país sobirà més enllà del partit que siguin”, ha declarat el republicà que ha apostat per la independència usant “les vies democràtiques i pacífiques”.

La proposta del líder d’ERC passa per la convocatòria d’un referèndum perquè els catalans puguin decidir si volen que Catalunya sigui una nació sobirana. Segons Carod, no es pot esperar que Espanya camini cap al federalisme. “A la Constitució només surt la paraula federalisme per prohibir-la”, ha il·lustrat el líder d’ERC qui ha afegit que “el federalisme comporta que Espanya i Catalunya estiguin d’acord i és més fàcil que des de Catalunya, amb una majoria democràtica, decidim quin és el nostre futur”, ha declarat.

“Hem de recuperar el nostre protagonisme com a poble i participar del projecte europeu com ho fan la resta de països sobirans”, ha destacat.