Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Carod Rovira presidirà l’acte de col·locació de la primera pedra del nou centre educatiu de la Bressola al Rosselló

El conseller de la Vicepresidència, Josep Lluís Carod Rovira, presidirà l’acte de col·locació de la primera pedra del nou centre de secundària de la Bressola que es farà a principi del més de novembre a la localitat rossellonesa del Soler, segons ha explicat l’alcalde del poble, François Calvet. La construcció del nou institut es farà en un terreny de 2.000 metres quadrats cedits per l’Ajuntament i hauria de ser acabat per a l’inici del curs vinent. Calvet ha manifestat la seva satisfacció pel suport econòmic de 2,9 milions d’euros que el Govern va aprovar aquest dimarts ja que ‘permetrà finalitzar una operació a la qual treballem des de fa anys per donar continuïtat a l’ensenyament maternal i primari que imparteix la Bressola al Soler’.

Redacció
Redacció 04/10/2007

A més de l’aportació municipal, que ha cedit el terreny valorat en 300.000 euros mitjançant un contracte emfitèutic de 99 anys, i la subvenció de la Generalitat el projecte, que compta també amb mecenatges privats, és el resultat ‘d’una col·laboració transfronterera exemplar’, segons el director general de La Bressola, Joan Pere Le Bihan.

‘Aquest col·legi, que tindrà una capacitat per a 200 alumnes, permetrà posar fi a una situació incoherent que feia que haguessin de rebutjar la inscripció d’alumnes que sortien del primari perquè no hi havia prou lloc per acollir-los’ explica Le Bihan.

El nou col·legi que oferirà totes les condicions de treball desitjables tant pels professors com pels alumnes, significarà, segons Le Bihan, ‘un veritable canvi de dimensió per a l’ensenyament del català a la Catalunya del nord’. Ja fa 4 anys que el col·legi de la Bressola del Soler funciona en uns barracons.

De moment, té un estatut d’establiment privat, però el curs vinent podrà ser un centre concertat gràcies al conveni firmat entre La Bressola i l’estat, que ja paga el sou de 28 mestres sobre els més de 40 que treballen en els 8 centres que gestiona l’associació, cinc dels quals són escoles concertades.

En total, la Bressola escolaritza més de 600 alumnes, la gran majoria de la Catalunya del nord, però també alguns que vénen del Principat, essencialment a l’escola de Càldegues, a l’Alta Cerdanya.