Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Carod-Rovira considera que “a mans del PP” l’aeroport del Prat seria “una empresa privada centralitzada a Madrid”

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira ha manifestat aquest diumenge al matí que l’aeroport del Prat ‘a mans del PP voldria dir una empresa privada, centralitzada a Madrid i la mateixa per tot l’estat’, ‘seria com privatitzar AENA’, ha insistit Carod-Rovira. Per el vicepresident, ‘el que convé a Catalunya és que els aeroports es gestionin des de Catalunya’. Carod ha manifestat també que la visita dels reis d’Espanya a Ceuta i Melilla es deu al fet que ‘darrerament hi havia sectors socials notables que qüestionaven el paper de la monarquia’, i ha afirmat que es tracta d’un viatge amb cert ‘regust colonial per revifar una mica un sentiment nacionalista’ que, segons ha afegit, ‘hauria de pertànyer a una altra època’. Josep-Lluis Carod-Rovira ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a la Fira de la Fusta de Sant Hilari Sacalm (Selva).

Redacció 05/11/2007

Per el vicepresident, ‘el que convé a Catalunya és que els aeroports es gestionin des de Catalunya i que hi hagi una majoria de les institucions de Catalunya i també de la iniciativa privada catalana, que es faci càrrec de la gestió del Prat’. Per Carod, ‘la solució PP és una mala solució’ amb ‘tot centralitzat i tot fet des de Madrid’. Per el vicepresident, ‘és igual que sigui públic o privat si tot acaba depenent de Madrid perquè els resultats ja sabem quins són, negatius’.

Segons ha explicat Carod, en el cas concret de Catalunya, hi ha interès de sectors diversos de la societat catalana –com la Cambra de Comerç, grups empresarials, entitats d’estalvis, entre altres- que voldrien participar en una gestió d’aquestes característiques. Carod ha recordat que alguns dels aeroports que millor funcionen a Europa, com per exemple els alemanys, ‘tots ells tenen aquestes doble presència, de les institucions locals i també iniciativa privada del territori’. ‘Això és el que reclamem i estem convençuts que és l’únic que pot donar una bona solució als problemes dels aeroports catalans’, ha puntualitzat Carod. Per el vicepresident, ‘la solució del senyor Rajoy només té el cap posat a Madrid i res més’.

Carod ha fet declaracions també sobre la visita dels reis d’Espanya a Ceuta i Melilla i ha dit que ‘és una visita que sorprèn una mica’ i que ‘segurament l’explicació cal buscar-la en el fet que darrerament hi havia sectors socials notables que qüestionaven el paper de la monarquia’. Per Carod, ‘sembla com si la monarquia utilitzés aquest viatge amb un cert regust colonial per revifar una mica un sentiment nacionalista espanyol que sincerament, hauria de pertànyer a una altra època’, ha manifestat. Per Carod, aquest viatge ‘només’ pot tenir ‘aquesta dimensió’ perquè ‘interès polític i econòmic no en té cap’, ha afegit.