Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Capdevila creu que el nou repartiment de la Llei de dependència beneficiarà Catalunya

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha celebrat que els nous criteris de repartiment del fons de la Llei de dependència beneficiaran Catalunya perquè per primera vegada es té en compte que les despeses dels serveis són més cares a Catalunya i perquè es té en compte la població valorada com a dependent. A finals del mes de juliol es coneixerà el repartiment definitiu del fons de 283 milions d’euros, però Capdevila considera que Catalunya rebrà més diners en funció dels nous criteris. Aquest dimarts s’ha reunit el Consell Territorial de Dependència que ha aprovat els nous criteris, la modificació del barem de valoració i ha aprovat una guia de bones pràctiques.

Redacció
Redacció 02/06/2010

La consellera Capdevila ha celebrat que el nou sistema de repartiment dels fons de la Llei de dependència reconeguin que presentar els serveis a Catalunya és més car. Capdevila ha dit que feia 3 anys que demanant que es reconegués. La consellera ha explicat que Madrid és la comunitat autònoma més cara i Catalunya la segona.

En segon lloc, Catalunya també surt beneficiada perquè el nou criteri té en compte la població valorada i que rep una atenció efectiva, en detriment del criteri de repartiment que es basava en la població potencialment dependent. Fins el moment el 80% dels fons es concedia en funció de les persones potencialment dependents i el 20% en funció de les persones ateses i a partir d’ara aquest darrer percentatge s’eleva al 56%. Això, ha dit la consellera, reconeix les comunitats autònomes ‘on s’ha treballat i s’ha desenvolupat la llei’, el que suposa tenir un ‘número superior de persones ateses’.