Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Cancel·len un terç de les 86 operacions previstes aquest dimarts a la Vall d’Hebron per problemes amb el subministrament elèctric

Un terç de les 86 operacions previstes aquest dimarts a la Vall d’Hebron s’han hagut de cancel·lar perquè el subministrament elèctric no està normalitzat del tot, segons han explicat fonts de l’hospital. Això ha esta així perquè els blocs quirúrgics no estan en condicions, han dit. Segons fonts de l’hospital el grup electrògen funciona però no les connexions i això provoca talls intermitents del subministrament elèctric en diferents àrees. Aquest dimarts a la una del migdia hi havia 898 pacient ingressats en el centre hospitalari, 90 ho han fet durant el dia d’avui, i des de les 12 del migdia d’aquest dilluns s’han atès 194 persones a urgències, 7 de les quals han ingressat al centre i 3 han estat derivats a altres llocs.

Redacció
Redacció 25/09/2007

Dels 898 ingressats, 424 estan a l’àrea general, 178 a Traumatologia i 296 a l’àrea de maternitat. Respecte les consultes externes, aquest dimarts al matí se n’han deixat d’atendre un 12% quan en una situació de normalitat només se’n deixen d’atendre un 5%. Quan a les proves diagnòstiques se n’han deixat de fer 54 de les 1085 que hi havia programades.

Per altra banda les àrees que sí que funcionen, encara que no al 100%, són les de radioteràpia, cobaltoteràpia, laboratori Sintron, consultes externes, rajos X i medicina nuclear.

La direcció del centre ha posat diferents punts d’informació a les unitats d’atenció a l’usuari que hi ha situades a les plantes baixes de l’àrea general, traumatologia i rehabilitació i materno-infantil.

La Direcció de l’hospital ha agraït als treballadors ‘l’esforç i la dedicació’ d’aquests dies, els ha demanat ‘comprensió’ i ha reconegut que encara queden ‘alguns dèficits i mancances per resoldre’.