Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Cada cop més dones congelen els seus òvuls per tenir fills més tard

El nombre de dones que congela els seus òvuls en una edat fèrtil adequada per usar-los més endavant no para de Créixer. No fa gaire temps enrere, era una tècnica que només feien servir dones joves que patien càncer i que, per la seva malaltia, podien quedar estèrils. Ara la tendència ha canviat i s’ha estès a totes les dones que no volen tenir un fill joves. Per exemple, moltes noies quan acaben d’estudiar, recorren  a centres especialitzats com l’Institut Valencià d’Infertiliat . Després, quan desenvolupen la seva vida professional, poden recuperar els seus òvuls joves i tenir un fill sense haver de recórrer a una donant.

Redacció
Redacció 25/09/2007

La nostra societat moderna occidental està fent que les dones cada vegada decideixen tenir el seu primer fill més tard. L’estabilitat econòmica, l’emancipació, la professió, son molts els motius pels quals les dones tenen fills cada cop a edats més avançades. Aquest fet no seria del tot positiu ja que l’edat on la dona té una fertilitat més elevada es dona entre els 18 i 30 anys. Amb l’edat els òvuls perden qualitat i l’embaràs es fa més complicat. La solució a què han arribat moltes dones és congelar els seus òvuls a una edat primerenca per utilitzar-los després, quan la seva situació els ho permeti.

Segons ha informat l’Institut Valencià d’Infertiliat (IVI), on ja han nascut una vintena de nens per congelació d’òvuls, el nombre de dones que tria aquesta opció no para de créixer. A més, s’ha detectat que cada vegada es fa en edats més primerenques. Les tècniques han millorat molt i, actualment, els índex de supervivència d’aquest tipus de reproducció ja superen el 96%, la qual cosa, segons l’IVI, ha animat moltes dones a congelar els seus òvuls.