Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Caça de bruixes a TV3?

A primers d’any, la presentació en societat del grup d’opinió Control Ç, que aplega treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) descontents amb els actuals marcs informatius de […]

Redacció
Redacció 30/06/2010

A primers d’any, la presentació en societat del grup d’opinió Control Ç, que aplega treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) descontents amb els actuals marcs informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, va causar una gran expectació entre els sobiranismes. El fet de conèixer que hi ha treballadors de Televisió de Catalunya descontents amb la deriva espanyocèntrica dels informatius de l’emissora va encoratjar bona part de la ciutadania, que veia que no tot està perdut dins ‘la nostra’.

Precisament l’entrevista de directe!cat a un dels portaveus del lobby va ser una de les poques ocasions on es va donar veu a la trentena de treballadors descontents. Denunciaven que actualment s’està fent una ‘televisió autonòmica regional’ enlloc d’una televisió nacional, i insistien que si s’acabar fent una televisió espanyola ‘valdrà més plegar’.

Sis mesos després, les mobilitzacions promeses pels Control Ç no han tingut lloc, i ara per ara sembla que el grup de pressió s’hagi esfumat. Els motius? El ressò als mitjans que va tenir la presentació del lobby va causar malestar a la direcció de l’emissora, bàsicament a la directora d’informatius, Rosa Marqueta, de qui depèn en bona part el marc conceptual dels informatius. Segons membres del col·lectiu, davant una possible caça de bruixes des de dalt les reivindicacions es van desinflar, i en l’actualitat els Control Ç es troben pràcticament desmobilitzats.