Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Boadella i la seva dona posen en peu de guerra a tota la població de Jafre

Els habitants del municipi de Jafre a Girona, de poc més de 400 habitants, els ha començat a pujar la mosca al nas per culpa d'un parell de veïns del poble que, per més inri, pràcticament no hi viuen. Són l'Albert Boadella i la seva dona, Dolors Caminal. Primer va ser l'aferrissada lluita de Caminal per evitar que l'estelada onegés al campanar del poble i ara han estat tres xiprers que han estat talats i llançats a la propietat de Boadella amb el missatge: “No podem impedir que visquis aquí, però l'espai públic és nostre. Aquí van els teus arbres”.

Redacció
Redacció 01/03/2016
Més del 85% dels vots de les eleccions plebiscitàries del passat 27S van anar a JpSí i la CUP. És a dir que només 1 de cada 10 habitants del poble no són independentistes. De fet, Ciudadanos, partit que secunda Boadella, només va treure 11 irrisoris vots.
 
Tot i el tarannà independentista, Boadella ha volgut imposar la seva llei al petit poblet gironí. I és que els veïns ja n'estan una mica farts i, per això mateix, acaba passant el que ha succeït fa uns dies: uns desconeguts han talat tres xiprers de Boadella que havia plantat fora de la seva finca privada, en un espai comú. Els malaguanyats arbres han anat a parar dins del recinte provat del dramaturg ultra espanyolista acompanyats d'un text que deixa clar com de cremats estan els veïns de la zona amb Boadella: “No podem impedir que visquis aquí, però l'espai públic és nostre. Aquí van els teus arbres”.
 
directe!cat ha contactat amb un veí de Jafre: Sebastià Alabau, president de l'associació sociocultural La Jafrenca, per comentar els fets. En una primera instància Alabau no tenia constància de l'acte però s'hi ha desplaçat per a corroborar-ho. Alabau ens explica que després ha parlat amb l'Alcaldessa i aquesta tampoc en sabia res. Un fet que demostra com Boadella no denuncia aquests actes, menors segons els eu criteri per a no ser denunciats, però els escampa a tort i a dret als mitjans espanyols fent-se la víctima i denunciant la 'hispanofòbia' que viu ell a Catalunya.
 
Alabau també ha volgut destacar que Boadella i la seva dona ja fa temps que generen polèmica al poble: per una estelada ubicada dalt del campanar de Jafre. Segons el president de La Jafrenca, “sembla, en la meva modesta opinió, que s'acusi a gent de Jafre, quan també podria ser que fos algú de fora que li fes el desperfecte”. Seguidament ha explicat que “sembla una mica estrany que no ho denunciés a la policia”.
 
La croada de Dolors Caminal contra l'estelada
 
Dolors caminal ja va alçar en peu de guerra al poble de Jafre (recordem que 9 de cada 10 dels seus habitants són independentistes) perquè al campanar de l'església hi ha una estelada. Caminal, que sembla que ja no dibuixa massa (té el seu blog abandonat) i ara es dedica a parlar amb clergues per evitar que l'estelada presideixi el poble, ha estat més d'un any dirigint-se a les autoritats eclesiàstiques per denunciar el cas.
 
Caminal, al veure que les seves peticions no eren ateses, tot i tenir tot un article a gran pàgina al diari ABC sobre aquest afer, va arribar a escriure també una carta a la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) per queixar-se. Posteriorment, Caminal va tornar a escriure una carta al bisbe de Girona, Monsenyor Francesc Pardo. Davant del silenci, Caminal es va proposar dur el cas al Vaticà.
 
L'estelada al campanar no, però sí al cul
 

Cap queixa ni carta va fer Dolors Caminal quan el provocador del seu marit es va posar una estelada al cul. El dramaturg va voler fer notar la seva oposició a la cadena humana de l'Onze de Setembre del 2013 fotografiant-se amb una estelada amb un forat just a l'estrella per on hi ensenyava el seu blanc i aplanat cul. Quina seria la seva reacció si, per exemple, Toni Albà fes el mateix amb una estanquera? Muntar en còlera segur. De fet, Boadella ja va demostrar la seva manca d'escrúpols, fair play i sentit de l'humor quan va criticar sense haver vist l'obra Ubuadella.

Per què aquest odi cap a Catalunya de Boadella?

 
Molts catalans encara no entenen per què Boadella va abraçar l'espanyolisme més caspós i feixista quan justament ell havia lluitat vivament contra la censura des de Catalunya i en català de la mà de Els Joglars. Els egos i les frustracions hi tenen molt a veure: tot va començar quan CiU va designar a Flotats i no pas a ell al capdavant de la direcció del Teatre Nacional de Catalunya. A partir d'aquí, Boadella va identificar 'el nacionalisme català' com l'enemic. De fet, va arribar a fer aquestes declaracions sobre Flotats: “és un megalòman que no saben com treure's de sobre” i que el TNT “era el nou Valle de los Caídos de Jordi Pujol”. En aquesta línia, va convidar Flotats a unir-se a Els Joglars, tot i que el va advertir que hauria d'acontentar-se amb un “sou més modest del que està acostumat”.

Relacionats