Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Boada no creu que Interior hagi de demanar disculpes públiques per haver criminalitzat Pòrtulas

El secretari general d’Interior, l’ecosocialista Joan Boada, va destacar ahir que ‘acata’ i ‘respecta’ l’absolució de l’anarquista de Sarrià de Ter (Gironès) Núria Pòrtulas, però afirma que no creu que el departament hagi de demanar disculpes públiques per haver-la criminalitzat públicament durant els tres anys que ha durat el procés. El Tribunal va tombar divendres la sentència de l’Audiència Nacional espanyola que va condemnar Pòrtulas per un delicte d’intent de col·laboració amb organització terrorista italiana a dos anys i sis mesos de presó, dels quals en va complir quatre mesos.

Redacció
Redacció 13/06/2010

Tant la Plataforma de suport a Núria Pòrtulas com l’advocat de la jove, Benet Salellas, van carregar contra l’actuació policial, política i de l’Audiència Nacional espanyola des que la van detenir, el 7 de febre del 2007, fins que hi ha hagut una sentència definitiva del Suprem.

Per això, l’entorn de la jove anarquista va reclamar que Interior es disculpi públicament per haver criminalitzat Núria Pòrtulas. A més, també van anar més enllà i van reclamar que el conseller Joan Saura i el secretari general, Joan Boada, dimiteixin dels seus càrrecs.

Per la seva banda, Boada els va demanar que reflexionin si realment el Departament d’Interior ha de demanar disculpes cada vegada que posa un presumpte delinqüent a disposició judicial i que el jutge l’absol, i ha remarcat que ‘aquestes són les regles del joc’. Per tant, el secretari general d’Interior no creu que hagi de demanar disculpes públiques pel ‘cas Pòrtulas’, ja que ‘així és com actua la llei’.

Segons va explicar, els Mossos d’Esquadra actuen per indicació de la justícia i és ella qui marca els passos que ha de fer la policia i no Interior, ‘i això em sembla que ho sap fins i tot l’advocat de Pòrtulas’, va afegir.