Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Boada aposta per l’autodeterminació si el Govern espanyol no reacciona

La manifestació d’aquest dissabte ha endurit algunes posicions polítiques, i de la mateixa manera que sectors del PSC ja abracen l’independentisme, des d’ICV també s’estan radicalitzant les postures cap a l’autodeterminació. Després de Raül Romeva ha estat el torn del secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, qui aquest dimecres ha apostat pel dret a decidir dels catalans si no hi ha ‘la resposta necessària’ per part del govern espanyol. ‘Som una nació mil·lenària i continuarem sent una nació malgrat la sentència absurda i política del Tribunal Constitucional’, ha afirmat.

Redacció
Redacció 15/07/2010

‘La resposta que hem de donar després de la gran i massiva manifestació és la unitat’, ha defensat el secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada. ‘Unitat és el que hem d’utilitzar a Madrid, en el debat general, i al ple del Parlament de Catalunya de divendres’, ha afegit.

Boada ha demanat als partits polítics catalans que no caiguin en ‘tacticismes electorals’ per treure profit partidista. El secretari general d’Interior s’ha mostrat partidari de treballar per refer el pacte polític que la sentència del Tribunal Constitucional ‘ha trencat’ però també ha avisat que si no hi ha ‘la resposta necessària’ del govern espanyol, ‘sempre ens quedarà la possibilitat que el nostre país té d’exercir el dret a decidir’, mostrant-se així favorable a les tesis independentistes expressades el 10J pel poble català.