Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

L’esquerra abertzale podria presentar-se a les eleccions sota les sigles EAE-ANV

No sabem si l’esquerra abertzale aconseguirà poder presentar-se a les eleccions. El que sí no podem dubtar és que ho intentaran fins a l’últim moment. Ara sembla ser que podrien accedir als comicis sota les sigles EAE-ANV.

Redacció 12/04/2007

Batasuna vol poder tenir representació democràtica. Segons la Ley Orgánica del Régimen Electoral (LOREG) els partits disposen fins al pròxim 23 d’abril per a registrar les seves llistes amb la finalitat de concórrer a la confrontació electoral. Al 2001, la formació abertzale va decidir no integrar-se a Batasuna. ANV era una de les opcions a la qual diferents sectors apuntaven que podia recórrer l’esquerra abertzale per presentar-se a les pròximes eleccions i de la qual se’n parlava com a una marca política legal que podria ser utilitzada en un futur.

Eusko Abertzale Ekintza (EAE-ANV), Acció Nacionalista Basca, té previst presentar llistes en totes les localitats basques. EAE-ANV és un històric partit polític basc d’ideologia nacionalista i socialista, fundat en 1930 com escissió del PNB. Des que, al 2002, celebrés el seu últim Congrés conegut, la presència d’Eusko Abertzale Ekintza en la dinàmica política habitual s’ha produït en moments puntuals.

També el mateix dilluns 11 d’abril va expressar, la seva satisfacció perquè AB, Batasuna i EA decideixin concórrer en les eleccions franceses sota el lema ‘Euskal Herria Bai’.