Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Bargalló vol que a Frankfurt hi siguin presents ‘tots els accents’ de la cultura catalana

El director de l’Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló, ha signat aquest dijous tres convenis de col·laboració amb els ajuntaments valencians de Sueca, Gandia i Morella per tal que participin en la Fira del Llibre de Frannkfurt 2007, on Catalunya serà la cultura convidada. Segons Bargalló, ‘és molt important que a Frankfurt hi siguin presents tots els accents de la nostra cultura, perquè no existiríem si ens faltés algun’.

Redacció
Redacció 14/09/2007

El director de l’IRL ha explicat que la presència valenciana a la Fira es materialitzarà a través de la participació de les universitats a través de la Xarxa Vives d’Universitats, la participació de l’Associació d’Editors del País valencià, que tindran un stand propi, i la participació institucional dels tres ajuntaments amb qui avui s’ha signat el conveni.

De Gandia, Bargalló n’ha destacat les figures d’Ausiàs March i Joanot Martorell, especialment destacada enguany amb la publicació per primera vegada de la versió completa de ‘Tirant lo Blanc’ en alemany i per l’estrena de la versió teatral que en farà Calixto Bieito, que tanta polèmica ha aixecat. Pel que fa a Sueca, Bargalló ha destacat la figura de Joan Fuster, ‘imprescindible a l’hora de repassar la filosofia, l’assaig i el pensament en la nostra llengua durant el segle XX’. En referència a Morella, el director de l’IRL n’ha destacat el patrimoni i la dansa de la mort, assenyalant que ‘és en ella mateixa un exemple de la nostra tradició, especialment en l’arquitectura’.

D’altra banda, Bargalló també ha avançat la presència d’alguns dels autors valencians més destacats, entre d’ells Joan-Francesc Mira, Josep Piera, Carme Riera, Gustau Muñoz, Anna Montero, Martí Dominguez, Enric Sòria, Antoni Furió, Júlia Zabala, Teresa Pascual i Maria Josep Escrivà.

Aquests convenis de col·laboració se sumen als que l’IRL ja va signar amb els governs d’Andorra i les Illes Balears i amb els ajuntaments de Perpinyà i l’Alguer.