Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Barcelona des de l’aire

|

- Publicitat -

El vol virtual, que va entrar a funcionar el 2003 i ja ha rebut més de mig milió de visites, permet des d’avui no només sobrevolar la Barcelona d’ara sinó viatjar en el temps i passejar-se per la Barcelona del passat.

Publicitat

El web permet viatjar per sis èpoques històriques: la Barcelona de l’any 1947, just durant el període de la postguerra; la de 1958, quan la ciutat va créixer urbanísticament; la del 1970, quan es van construir els barris perifèrics; la del 1986, amb les millores introduïdes per l’Ajuntament democràtic; la del 1994, amb l’era postolímpica, i la Barcelona del 2005, acabat el Fòrum de les Cultures.

A banda de sobrevolar la ciutat, el nou programa ofereix la possibilitat de veure tot un recull d’imatges i vídeos de les sis etapes històriques: n’hi ha de l’arribada del Floquet de Neu a la ciutat, o de la inauguració de les noves línies d’autobús que donaven servei a barris allunyats del centre.

Per elaborar els mapes en tres dimensions de les dècades passades s’ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, que ha cedit el material cartogràfic a l’Ajuntament.

Altres magatzems fotogràfics

Més enllà de la coneguda aplicació Google Maps, que ofereix fotografies aèries de tot Catalunya i ja compta amb el llistat de carrers de la majoria de municipis catalans, hi ha diverses webs a la xarxa que ofereixen fotografies de la ciutat. De fet el web municipal Barcelona a vista d’ocell ja oferia les mateixes fotografies aèries molt abans que la multinacional Google.

L’empresa QDQ ofereix des de fa uns anys fotografies amb les façanes de tots els edificis de Barcelona, només introduint-hi el carrer i el número. A més des de fa un mes ofereixen un espectacular recreació 3D de la ciutat, encara en versió beta.

Tot plegat complementa la guia urbana de Barcelona, de referència pels internautes catalans i un dels plànols metropolitans virtuals més ben valorats d’Europa. I si el que cerqueu són fotografies convencionals, Flickr, el web d’allotjament gratuït de fotografies, té catalogades més de 600.000 instantànies sota l’etiqueta “Barcelona”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió