Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Balears preveu signar la pròxima setmana el pla contra la sinistralitat

La consellera de Treball, Margarita Nájera, confia signar la pròxima setmana el Pla de Xoc contra la Sinistralitat Laboral amb la patronal i els sindicats UGT i CC.OO, que suposarà la contractació de 12 nous tècnics d’inspecció de treball, que tindran capacitat per a controlar i aixecar acta d’infracció a aquells empresaris que incompleixin la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, el que significa gairebé el doble dels existents actualment a Balears.

Redacció
Redacció 26/11/2007

Minuts abans d’assistir a un acte d’homenatge a les víctimes de l’accident laboral ocorregut al 1895, en el qual van morir 88 treballadors, Nájera va subratllar que s’ha arribat a un acord amb la CAEB i els sindicats UGT i CC.OO per a engegar, a partir del 2 de gener de 2008, el Pla de Xoc contra la Sinistralitat Laboral.

Els inspectors laborals de les illes treballaran en col•laboració amb el Ministeri de Treball, amb la finalitat de “vigilar” que les empreses compleixin els principis bàsics de prevenció contemplats en la legislació actual.

D’altra banda, va explicar que a través d’aquest Pla, que tindrà una vigència d’un any, també es fomentaran els cursos de formació als treballadors, amb l’objectiu d’explicar-los que han d’exigir els mitjans per a prevenir la sinistralitat, sobretot, en els sectors de la Construcció i l’Hostaleria.

Nájera va remarcar que el Govern “no està gens orgullós” que les illes liderin les xifres d’accidents laborals lleus a l’Estat espanyol i, per aquesta raó, va esperar que aquest Pla serveixi per a reduir aquestes dades a través de la “lluita conjunta” del Govern, la patronal i els sindicats. La signatura d’aquest Pla es produirà després que ahir, el president de l’Executiu balear, Francesc Antich, subscrivís amb el president de la CAEB, Josep Oliver, i els secretaris generals d’UGT i CC.OO. a Balears, Lorenzo Bravo, i José Benedicto, respectivament, les bases per al diàleg sobre el Pacte per la Competitivitat, que contempla la creació de tres Taules sobre Economia, Turisme i Ocupació i Cohesió Social per al diàleg, la concertació i la negociació.