Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Avui se celebra la “Festa means party” 2007

Des del dia 20 d’octubre, la campanya, que promou des de fa cinc anys la Plataforma per la Llengua juntament amb nou universitats catalanes, ha aconseguit que més de 240 estudiants participin en nombroses visites i activitats culturals. Avui a partir de les sis de la tarda es celebrarà una gran festa a la Diagonal, davant del Palau Reial de Barcelona. L’objectiu és que els estudiants d’altres països que estudien a les nostres universitats coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos.

Redacció 25/10/2007

La ‘Festa means party‘, el pla d’acollida als estudiants universitaris d’intercanvi que cada any organitza la Plataforma per la Llengua conjuntament amb nou universitats del Principat, arriba avui al seu punt culminant. A partir de les sis de la tarda i fins la matinada hi haurà una gran festa a la Diagonal, davant del Palau Reial, que serà l?acte central d’aquesta campanya que ja està en marxa des del passat dia 20.

Avui hi haurà la festa que dóna nom al pla, però la campanya, que arriba a la cinquena edició, ja fa dies que està en marxa: des del passat dia 20 d’octubre s’ha celebrat una Setmana Cultural les activitats de la qual han estat un èxit de participació. En les set activitats que es van celebrar la setmana passada (l’obra de teatre ‘My Barcelona’, una xerrada de l’escriptora Patrícia Gabancho, visites als estudis de TV3 i als diaris El Punt, Vilaweb i Catalonia Today, al museu CaixaForum i una passejada pel barri barceloní del Raval) s’han registrat assistències que sumen en total més de 240 persones.

Encara queden dues activitats més: la visita, avui a partir de les 16.00, al Museu d’Història de Catalunya i la visita de dissabte durant tot el dia a la ciutat de Girona, a la qual hi ha inscrites ja prop d’un centenar de persones. La festa començarà a primera hora de la tarda i durarà fins a la mitjanit. Inclourà actuacions musicals d’estils molt diversos i també exhibicions de folklore popular català. Hi actuaran, per exemple, els grups Ebri Knight, At-versaris, Burman Flash i el disc-jòquei Dave Creys. La música es complementarà amb altres manifestacions culturals: hi haurà castells, amb Arreplegats i Ganàpies, una actuació de mim i un espectacle de bastoners i bestiari dels Països Catalans. Tot plegat s’amanirà amb un berenar popular.

Per cinquè any consecutiu, la Plataforma per la Llengua organitza conjuntament amb les universitats catalanes aquesta festa d’acollida que té l’objectiu que els estudiants d’altres països que estudien a les nostres universitats coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos, donant-los l’oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana, tot oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. Alhora, també es vol treballar per una universitat catalana que faci compatible l’arribada de molts estudiants nouvinguts amb un ús majoritari de la llengua pròpia del país.