Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Avui arrenca la quinzena edició de l’Acampada Jove

La quinzena edició de l’acampada jove s’inicia aquest dijous a Montblanc a partir de les dotze del migdia. La trobada, que pretén donar veu a la música en català així com també a la internacional amb accent reivindicatiu, s’iniciarà amb els concerts dels grups Terratombats, La pegatina i Stromebers. Al llarg dels tres dies que dura l’acampada, es realitzaran també diverses xerrades i tallers a favor de la consciència social i nacional dels Països Catalans.

Redacció
Redacció 15/07/2010

Montblanc acollirà a partir d’aquest dijous i fins el proper dissabte la quinzena edició de l’Acampada Jove. Durant els tres dies de trobada, es podran escoltar més d’una vintena de grups de música entre els que destaquen La Pegatina, Strombers, Els Pets i Ojos de Brujo. Diverses entitats de cultura tradicional catalana com bastoners, grallers i castellers també faran acte de presència a la vila de Montblanc que acull per segon any l’Acampada després d’agafar el relleu a Sant Celoni i Arbúcies.

L’Acampada Jove és el primer festival de música dels Països Catalans que organitzen les Joventuts d’Esquerra Republicana, (JERC) des de 1996 amb la col·laboració voluntària de tot el jovent independentista.

L’Acampada ha obert les seves portes aquests dijous a les dotze del migdia i només deixarà instal·lar les tendes a aquells que tinguin abonament o entrada de dia més dret a acampar. Durant els tres dies que durarà la trobada, està totalment prohibit fer foc en tot el recinte de tendes per motius de seguretat, com així ho expressa l’organització.

Els grups Strombers, La Pegatina i Terratombats seran els encarregats de donar el tret de sortida a l’edició d’enguany.

Trobada de reflexió
A banda de les nombroses activitats musicals, l’Acampada Jove és també un espai de reflexió. D’aquesta manera, al llarg dels tres dies es realitzen diverses xerrades i tallers a favor de la consciència social i nacional dels Països Catalans. En el marc de la trobada es realitzen també des de tallers de sexualitat fins a xerrades a favor de la llibertat d’expressió, sobre els drets de les dones o d’ecologisme.