Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Atletes catalans acusen la Federació espanyola de ‘menystenir-los’ i ‘discriminar-los’

Ni l’europeu d’atletisme que es celebra aquesta setmana a Barcelona ha fet rebaixar les pressions de la Federació Espanyola d’Esports contra Catalunya. Dos atletes catalans, Reyes Estévez i Josep Lluís Blanco, han criticat obertament a la Federació Espanyola d’Atletisme de ‘menystenir-los’ i posar-los-hi pals a les rodes. Els esportistes, que competeixen en l’europeu, han acusat a la Federació de vetar-los-hi l’entrada a l’estadi per poder entrenar o de no comptar amb ells per les campanyes publicitàries que s’han realitzat per promocionar la cita atlètica que es celebra a Barcelona. Aquest motiu, ha explicat Blanco, ‘ha provocat que es venguin només un 10% de les entrades a Catalunya’.

Redacció
Redacció 30/07/2010

L’atletisme és també motiu per la tensió entre Catalunya i Espanya. Pocs dies després de la inauguració de l’europeu d’atletisme que es celebra a Barcelona, han aparegut les primeres disconformitats amb la manera que té la Federació Espanyola d’Atletisme a l’hora de tractar alguns esportistes que formen part de la seva plantilla. D’aquesta manera, els catalans Reyes Estévez i Josep Lluis Blanco han acusat a la Federació de ‘menystenir-los’ i de no ajudar-los per poder desenvolupar amb normalitat els entrenaments.

Blanco, atleta de competeix en la prova de 3000 obstacles, ha declarat que la Federació ‘els ha vetat l’entrada a l’estadi per poder entrenar’. Per la seva banda, el migfondista de Cornellà, Reyes Estévez, ha lamentat l’oblit en que han quedat els atletes catalans a l’hora de realitzar l’espot publicitari per promocionar l’europeu de Barcelona. Segons Blanco, aquest fet ‘ha provocat que es venguin només un 10% de les entrades a Catalunya’.

Història que ve de lluny

No és aquesta la primera pressió que reben els esportistes catalans per part de la Federació Espanyola d’Esports. Cal recordar episodis com les crítiques a l’ex jugador del Futbol Club Barcelona, Oleguer Presas, per negar-se a jugar amb la selecció espanyola o les pressions que va rebre el pilot de motos Àlex Crivillé després que celebrés un triomf amb la senyera.