Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023
Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023

Astèrix, protagonista del Saló del Còmic

|

- Publicitat -

El Saló del Còmic, que serà inaugurat el proper divendres per la ministra espanyola de Cultura, Carmen Calvo, es converteix amb aquestes noves dates en una avantsala de la diada Sant Jordi i espera repetir l’èxit de públic de la passada edició, que va arribar als 95.000 visitants.

Publicitat

La 25a edició del certamen, que tindrà 132 expositors i el País Valencià com a convidat, analitzarà les relacions entre el còmic i la literatura amb exposicions i taules rodones i se centrarà en el gènere policíac i en el gran moment que viu la novel·la gràfica.

El director del Saló del Còmic, Carles Santamaria, ha assegurat avui que el certamen aposta per la qualitat i perquè hi hagi activitat els quatre dies de la fira. El certamen busca, segons el seu director, que el visitant surti amb “bones vibracions i ganes de comprar còmics”.

El saló mostrarà en primícia mundial l’exposició ‘Astèrix i els seus amics’, homenatge que li han rendit destacats autors francesos i d’altres països a Uderzo, i en què poden veure’s pàgines originals de dibuixants com Forges, Juanjo Guarnido, Milo Manara, David Lloyd, François Boucq, Zep, Loustal, Van Hamme i Rosinski, entre d’altres.

imatge La presentació i el llançament de l’àlbum de ‘Astèrix i els seus amics’ en castellà i català, editat per Salvat, tindrà lloc el mateix dia de la inauguració. Santamaria ha celebrat que Barcelona pot ser el lloc d’enllumenament d’aquest “còmic tan potent” després de molt insistir. A la resta del món, el còmic es presentarà el 25 d’abril, dia de l’aniversari de l’autor.

El cel encara “s’ens cau” al damunt

 Recordem que l’últim còmic d’Astèrix va sortir a la venda amb errades importants a la portada de la versió catalana. Va aparèixer titulat ‘El cel s’ens cau al damunt’: d’una banda, el verb ‘caure’ no és reflexiu i, d’una altra banda, els pronoms estaven mal apostrofats. L’editorial va retirar-ne tots els exemplars i els va substituir per una edició corregida. Malgrat la rectificació, llibreries virtuals com la Casa del Llibre encara mantenen al web la portada amb l’errada.
Publicitat

Més notícies

Opinió