Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Arxiven la demanda contra Rubianes

El jutjat d’instrucció 5 de Sant Feliu de Llobregat ha decidit el sobreseïment de la querella contra Rubianes arran de la polèmica intervenció que va tenir al programa El club, de TV3, el gener de 2006, en la qual qüestionava amb humor la unitat d’Espanya. Després del linxament mediàtic que va patir l’humorista, la justícia ha posat les coses al seu lloc.

La jutgessa considera que ni Rubianes ni Albert Om van incitar a l’odi, ni van ofendre ni ultratjar Espanya, com defensava l’entitat demandant, la Fundación para la Defensa de la Nación Española.

Redacció 07/05/2007

La Fundación para la Defensa de la Nación Española va demandar Rubianes per considerar que havia protagonitzat un delicte d’ultratge a Espanya. A més a més va fer extensiva la denúncia al presentador Albert Om.

Segons la jutgessa, ni Rubianes ni el presentador d’El club, Albert Om, van incitar a l’odi, ni van ofendre ni van ultratjar Espanya. De fet el magistrat considera que el demandant, o sigui la Fundación para la Defensa de la Nación Española, va actuar amb malícia en interposar aquesta demanda. La Fundación para la Defensa de la Nación Española està obligada ara a pagar el que hagi costat el procés.

A continuació us deixem el vídeo de Rubianes perquè ho jutgeu vosaltres mateixos.