Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Artur Mas participarà en la manifestació del dia 1 de desembre

El president de la coalició nacionalista CiU i secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas, ha enviat una carta a la militància del seu partit en la qual li demana que participi en la manifestació que es durà a terme el dia 1 de desembre organitzada per la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD). La carta va ser enviada el dia següent de la conferència que va pronunciar al Palau de Congressos per presentar la Casa Gran del Catalanisme. Fonts del partit han confirmat que la major part de l’exectiva del partit, inclòs Artur Mas, participarà en aquesta mobilització.

Redacció 23/11/2007

En la seva carta, Mas demana als militants de CDC que ‘participin’ en la concentració que es durà a terme el dia 1 de desembre a Barcelona amb el lema ‘Som una nació i diem prou! Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures’. Segons el dirigent nacionalista, els serveis públics catalans pateixen un ‘deteriorament’ que ‘afecta greument el funcionament ordinari dle país i perjudica directament milers de persones’.

Aquesta situació, al seu parer, es veu agreujada pel fet que ‘no hi ha cap acció per part de qui l’ha de prendre’. En aquest sentit, Mas acusa directament el govern de l’Estat espanyol de ser ‘responsable de les actuacions que es duen a terme’, però afegeix que el Govern català no defensa els interessos de Catalunya ‘amb prou força i eficàcia’.

Mas assegura que la situació ha danyat ‘la confiança dels ciutadans en l’obra pública’ i vaticina que aquest fet ‘tindrà conseqüències en el futur’. Per tot plegat, d’acord amb el text de la missiva, els catalans estan tenint ‘emprenyament, ràbia i enuig.’ La carta acaba amb la frase ‘Prou disculpes, volem solucions’ i insta la militància a manifestar-se.

Fonts de CDC han confirmat a l’ACN que la major part de l’executiva del partit participarà en la manifestació, inclòs Artur Mas.