Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Artur Mas no signa pel dret a decidir

Dimarts es va celebrar a Barcelona un acte de masses organitzat per Òmnium amb el lema “Nosaltres decidim: Dignitat Nacional”. Centenars de persones van assistir a l’acte, que va omplir […]

Redacció
Redacció 10/05/2007

Dimarts es va celebrar a Barcelona un acte de masses organitzat per Òmnium amb el lema “Nosaltres decidim: Dignitat Nacional”. Centenars de persones van assistir a l’acte, que va omplir de gom a gom l’Auditori Winterthur per escoltar Jordi Porta i Isidor Marí, els quals van denunciar la situació d’assetjament que pateix Catalunya per part de l’Estat i van fer una crida a avançar sense complexos per la via sobiranista. Com és habitual, molts polítics s’hi van deixar caure, entre els quals el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el president de CiU Artur Mas, i els candidats a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias i Jordi Portabella, entre d’altres.

Precisament l’anècdota de l’acte la va protagonitzar el cap de l’oposició. A fora del recinte hi havia una parada de la campanya Decideixo Decidir, que recullen firmes entre la bona gent d’aquest país per tal que el Parlament tingui competències en matèria de referèndums. Aquesta campanya està impulsada per les plataformes cíviques Sobirania i Progrés i la Plataforma pel Dret a Decidir. La majoria d’assistents van signar-hi, però Artur Mas es va limitar a agafar la butlleta de participació que li van atansar i se la va posar a la butxaca discretament. Finalment, a la tarda d’ahir dimecres però, Mas va acabar signant… però es veu que li va costar 24 hores decidir-se.

Val a dir que Artur Mas tampoc no va participar en les crides a favor de la independència que es van produir al final de l’acte i que van ser secundades per la immensa majoria dels assistents. Tampoc no calia que ho fes, ben pensat, perquè a ningú no se’l pot obligar a fer allò que no pensa.