Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Aproven l’anticonceptiu que suspèn la menstruació

La primera pastilla anticonceptiva que suspèn indefinidament la menstruació va ser aprovada ahir per les autoritats dels Estats Units. El fàrmac, anomenat Lybrel, és el primer en el seu tipus que rep l’aprovació de l’Administració de Medecines i Aliments (FDA) per fer servir de manera continuada. Quan s’ingereix diàriament, la pastilla pot suspendre els períodes menstruals indefinidament així com evitar embarassos.

Redacció 24/05/2007

Lybrel és l’anticonceptiu oral més recentment aprovat que s’aparta del règim de 21 dies d’ingestió i set dies de descans, que havia estat l’estàndard des que van començar a vendre’s les pastilles anticonceptives en la dècada de 1960. El fàrmac, fabricat per Wyeth, és el primer dissenyat per suspendre la menstruació completament quan s’ingereix sense interrupció.

Tot i això, no és per a totes, ha indicat un funcionari de la FDA. Aproximadament la meitat de les dones que van participar en els estudis de Lybrel els van abandonar, ha dit el doctor Daniel Shames, un sotsdirector a l’oficina de medecines de l’agència federal. Moltes van deixar de participar-hi a causa dels sagnats irregulars i inesperats, i també el tacat de la pell, que poden reemplaçar la menstruació rítmica.

“Si creus que no vols anar per aquest camí, això no és per a tu”, ha dit el doctor Shames als periodistes.