Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Aprovades les nou esmenes d’Esquerra Independentista a la ponència de la Conferència Nacional d’ERC

Totes les esmenes presentades pel corrent crític d’ERC Esquerra Independentista (EI), que lidera el diputat republicà Uriel Bertran, a la ponència oficial de la propera Conferència Nacional del partit han estat aprovades en les assemblees locals dels partits i s’han garantit la seva presència al plenari del proper 20 d’octubre. Segons ha informat el corrent a través d’un comunicat, s’han aprovat esmenes d’EI en el 95% d’assemblees on s’han presentat i en el 50% de les assemblees s’han aprovat totes les esmenes.

Redacció
Redacció 02/10/2007

EI va presentar un total de nou esmenes al text de la Conferència Nacional elaborat per la direcció del partit. En aquestes esmenes, el corrent crític reclama que es renegociï l’acord d’Entesa amb el PSC i ICV-EUiA i que després es faci una votació vinculant per part de la militància. El corrent també marca un ‘full de ruta’ cap al referèndum d’autodeterminació i reclama condicionar l’any 2010 la formació del pròxim Govern a l’aprovació de la Llei catalana de referèndums i del concert econòmic.

El corrent s’ha declarat satisfet pel debat sobre l’estratègia i el futur del partit que s’ha produït durant aquest mes a les assemblees locals del partit. Fins aquest diumenge, una trentena de seccions locals d’ERC havien convocat assemblees locals per debatre la ponència oficial de la propera Conferència Nacional i EI va presentar esmenes a 20 seccions locals, que és on prèviament s’han d’aprovar perquè puguin ser presentades al plenari de la Conferència.

EI ha explicat que s’han aprovat totes les seves esmenes, en la majoria dels casos s’ha fet per unanimitat de l’assemblea, en les seccions locals de Mollet del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Sant Vicenç de Castellet, Badalona, Castellar del Vallès, Sant Quintí de Mediona, Barcelona-Eixample, Sant Antoni de Vilamajor i Barcelona-Sants.

També s’ha aprovat alguna de les nou esmenes a Tortosa, Vic, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Manresa, Taradell, Sant Just Desvern, Altafulla i Mataró.