Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023

Àmbits de Política i Societat

|

- Publicitat -

La revista Àmbits de Política i Societat va publicar el seu primer número l’any 1996. Dedicada a temes d’actualitat política i social, als seus 36 números ha tractat temes com el medi ambient, l’escola rural catalana, l’Orient Mitjà, la situació de la joventut, la conciliació de la vida laboral i familiar, la participació ciutadana, les noves tecnologies, la immigració, esdeveniments com l’11S, la planificació urbana, la representació social del cos, la comunicació política, les audiències, el finançament dels partits polítics, eleccions catalanes i espanyoles, qüestions de gènere, polítiques culturals, vivenda, ciutadania europea, llengua, moviments socials, les dimensions de la seguretat o el model d’organització territorial, entre d’altres, distribuïts en les seves dos grans seccions: el monogràfic i el dossier.

Publicitat

El perfil dels seus articulistes correspon a professionals procedents de la ciència política i la sociologia, però també d’altres disciplines com ara l’antropologia, la psicologia, l’educació, l’economia, el dret, les relacions internacionals o la comunicació.

Al llarg de la seva edició Àmbits ha entrevistat personatges nacionals i internacionals, com ara Xavier Batalla, Ulrich Beck, Ute Behning, Joan botella, Joaquim Brugué, Gosta Esping-Andersen, Vicenç Fisas, Anthony Giddens, Anne Marie Guillemard, Salvador Giner o Alain Touraine, entre d’altres noms.

En dades numèriques fins a l’actualitat Àmbits ha comptat amb uns 500 articulistes, amb una mitjana d’una quinzena de col·laboradors per exemplar, i més d’una trenta d’entrevistats. La revista compta a més amb les seccions fixes de la Pàgina d’Actualitat, reservada als articles dels membres del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya sobre una àmplia diversitat de temes actuals, una secció sobre les darreres publicacions, crítiques cinematogràfiques i l’interessant apartat “En Xarxa”, que reuneix les principals publicacions, novetats i informació on-line dels temes de referència de cada número publicat.

Aquest mes Àmbits ha fet 10 anys, i ho commemora editant un número especial en el qual fa un recull de què ha estat aquesta primera dècada de la revista. Entre la resta de continguts d’Àmbits també destaca el monogràfic, el qual s’ha volgut dedicar a un dels temes que més preocupa la societat actualment: el medi ambient. Àmbits analitza la crisi ecològica actual, la controvèrsia sobre els aliments transgènics, el model agrari i la sostenibilitat de la nostra societat. Paral·lelament, Joan Martínez Alier, catedràtic d’Economia i Història Econòmica a la Universitat Autònoma de Barcelona, ens parla a l’entrevista d’una vessant econòmica sovint poc coneguda: l’ecològica. A les pàgines d’Àmbits Joan Martínez afirma: “Tothom ha entès amb cent anys de retard el perill del canvi climàtic”.

 Nom  Àmits de Política i Societat
 Periodicitat  trimestral
 Tiratge mig  1.500 exemplars amb subscripcions a la xarxa de biblioteques de Catalunya
 Edita  Col·legi de Politòlegs i Sociolegs de Catalunya
 Preu subscripció  25 €
 Correu  ambits@colpis.org
 Web  www.colpis.org

Trobaran una breu sinopsi de tots els números publicats al següent enllaç.

Per a més informació sobre la revista i altres publicacions periòdiques en català us podeu adreçar a www.lesrevistes.cat

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial