Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

AM2000, sociovergència i les CUP al govern d’Arenys de Munt

|

- Publicitat -

AM2000 no està disposat a cedir més en la negociació amb ERC i considera que l’oferta feta als republicans perquè puguin integrar-se al futur govern de concentració al municipi ja és “molt generosa”. Els independents haurien ofert fins a cinc de les divuit regidories (gairebé un 28% del cartipàs), entre les quals hi hauria Economia i Hisenda, però la pretensió dels republicans va molt més enllà.

Publicitat

A més, Esquerra considera innegociable la revisió del Pla General i, concretament, la preservació de la masia i la casa modernista de Ca l’Espàrrec, on es preveu fer un aparcament de 200 places, un centre cívic amb biblioteca i una gran plaça pública. Des d’AM2000, però, s’apel·la al greuge econòmic i social que això pot comportar pel municipi.

Pel que fa a la resta de partits que van obtenir representació, sembla que tots estan disposats a entrar al nou govern de concentració, a l’espera també de la resposta de la CUP. L’alcaldable Carles Mora diu que hi ha hagut “molt bona sintonia” en les negociacions i assegura que l’únic escull a superar és el replanteig que les CUP proposa a l’històric cobriment de la riera d’Arenys de Munt.

Pel que fa a les àrees de govern, de moment s’ha acordat que a l’espera d’ERC, CiU mantingui les mateixes regidories que tenia (Joventut, Comerç, Turisme i Promoció Econòmica), que el PSC assumeixi àrees com Benestar Social, Sanitat o Festes, que AM2000 continuï gestionant Urbanisme, Medi Ambient, Educació, Cultura, Mobilitat o Noves Tecnologies, i donar Participació Ciutadana a la CUP.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió