Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

Alts càrrecs de Salut haurien contractat les seves pròpies empreses

|

- Publicitat -

Segons informa el diari en línia El confidencial, Comissions Obreres hauria denunciat el Departament de Salut i concretament alguns dels seus alts càrrecs per unes suposades contractacions a les seves pròpies empreses privades, pràctica incompatible amb l’exercici de la responsabilitat pública. Entre els acusats hi hauria el gerent de l’empresa pública Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GIPSS), Lluís Bachs Cases, que ja té una denúncia davant la fiscalia anticorrupció admesa a tràmit per males pràctiques en l’exercici de la seva funció.

Publicitat

Segons la denúncia, a la qual ha tingut accés el diari digital, “hi ha conductes i actuacions no respectuoses amb la legalitat per part de funcionaris del Departament”.

Pel que expliquen al confidencial, la trama de malversació de fons va iniciar-se quan Jordi Grifoll Llorens, el coordinador informàtic d’Atenció Primària des del 1996, va constituir l’any 2004 l’empresa privada Critics, de comerç de material informàtic. Un any després, i conjuntament amb GIPSS, signaria un contracte amb Bachs Cases per encarregar-se del Pla informàtic de l’Hospital Universitari tarragoní.

La trama també afecta familiars dels ja citats, i segons el sindicat hi ha “vincles directes” entre l’empresa privada i l’empresa pública GIPSS. Segons CCOO, aquests contractes “són una manera de privatitzar el diner públic”.

Segons El Confidencial s’entén que el govern català estava alertat de les irregularitats que portaren a la malversació de fonts. A més Lluis Bachs Cases, el gerent de GIPSS, va ser designat directament per la consellera de Salut catalana, la socialista Marina Geli.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió