Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Allau de reaccions pel polèmic reportatge de TeleMadrid

|

- Publicitat -

Les reaccions al reportatge que ja vam noticiar ahir han vingut des de punts molt distints en la classe política catalana. Joan Ridao d’Esquerra demanarà al Govern català que emprengui mesures contra Telemadrid. El dirigent d’ERC ha explicat les tres mesures que es poden exigir: dret de rectificació, demanda civil i una decisió del Ministeri d’Indústria, que atorga les freqüències dels tercers canals autonòmics.

Publicitat

D’altra banda, El portaveu i secretari executiu de comunicació i estratègia de CDC, David Madí, considera “molt greu” que Telemadrid  “faci apologia de l’anticatalanisme”. Madí titlla de “irresponsabilitat” el documental i  reconeix que la relació entre Espanya i Catalunya “és difícil de resoldre” perquè , tot i que des del catalanisme “s’és capaç de pensar en una Espanya diferent” des de l’Estat “hi ha una sola visió centralista”.

Àdhuc el número del PP, Josep Piqué, ha criticat el reportatge. La descrit com ” negatiu” perquè insisteix en una pretesa confrontació que, en línies generals, no existeix. “A la societat catalana no hi ha problemes essencials sobre la llengua, tot i que no nego que hi hagi alguns problemes puntuals”.

A més, la Plataforma per la Llengua assegura que “el català és una llengua fortament discriminada” en la segona edició de la guia “Què faig si…?” Alguns suggeriments que poden ésser útils per afrontar situacions quotidianes pel que fa a l’ús del català’. Vist l’èxit de la primera edició que va veure com s’esgotaven els seus 3.000 exemplars en poc més de tres mesos, ara ha estat publicada una segona edició, actualitzada i millorada, de 10.000 unitats.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió