Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Alfons López Tena i Montserrat Comas, amenaçats de mort

Els vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Alfons López Tena i Montserrat Comas d’Argemí han rebut una amenaça per correu postal pels seus ‘ultratges’, que ‘no perdona’ l’Espanya ‘eterna’. Segons ha explicat López Tena, han rebut la carta a la seu del CGPJ i el Cos Nacional de Policia està investigant quin pot ser-ne l’origen. La missiva s’encapçala amb l’amenaça ‘tu i el López també sereu executats, com ho van ser Muguruza i últimament l’Alsina (Matadepera) i la Milán (Sabadell)’. ‘Els fets de Sant Llorenç Savall, Berguedà i Tarragona seran un joc de nens comparat amb el gegantesc Guadalajara que organitzarem, rebentarem aquest taifa per tal que, d’una vegada, tingueu la cura d’humilitat que necessiteu’, segueixen.

Redacció
Redacció 08/10/2007

La carta es dirigeix als destinataris com a ‘il·lusos’, preguntant-los si ‘creieu que podreu escapar de nosaltres?’. ‘L’Espanya eterna no perdona els vostres ultratges’, continuen. Es refereixen a Montserrat Comas com a ‘burgesa neocapitalista’ i l’amenacen dient que ‘et rebentarem el coll a l’estil Al-Qaeda, o et dispararem una bala de mercuri disparada a 300 mts?’.

Alfons López Tena és, juntament amb Héctor López Bofill, responsable del Centre d’Estudis Sobiranistes, que, entre altres objectius, vol aconseguir que es convoqui un referèndum per a l’autodeterminació a Catalunya.