Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Alfons López Tena creu que el discurs d’en Mas marca una línia cap a la independència

Les reaccions no s’han fet esperar per part grups, partits i en general de la societat catalana. López Tena, membre del Cercle d’Estudis Sobiranistes ha reconegut que, com a membre del grup sobiranista, l’objectiu és el d’aconseguir un estat propi, i ha considerat que Mas ‘marca aquesta línia d’actuació’. L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va afirmar dimarts a la nit que Mas va fer un ‘discurs de casa gran i de país, no de partit’.

Redacció 21/11/2007

Un dels impulsors del Cercle d’Estudis Sobiranistes, el vocal de CGPJ Alfonso López Tena, ha afirmat aquest dimarts a la nit, després d’assistir a la conferència d’Artur Mas sobre la refundació del catalanisme, que el discurs del líder convergent ha estat ‘molt positiu’ ja que, segons ha dit, ‘marca la línia per la qual Catalunya necessita tirar endavant en el segle XXI, oblidar-se d’Espanya i assolir el grau més alt d’independència possible’.

López Tena ha afegit que el discurs de Mas no ha estat un discurs de partit, ‘sinó de nació’, i que en el cas que el Tribunal Constitucional retalli l’Estatut la proposta de Mas ‘és una proposta que s’ha d’estudiar, com les altres’.

Pujol també opina

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va afirmar dimarts a la nit, després d’escoltar al Palau de Congressos la conferència d’Artur Mas sobre la refundació del catalanisme, que aquest ha fet un ‘discurs de casa gran i de país, no de partit’. ‘CDC està disposada a fer aquesta política, tot i que n’hi pot haver d’altres perquè a la casa gran hi cap molta gent, però el país ha d’anar per on ha dit en Mas’, ha dit Pujol, i ha assegurat que Catalunya ‘s’ha de refer després de la desorientació i el desconcert del país en els últims temps’.