Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

“Al País Valencià la base social catalanista hi és, només cal fer-la emergir”

Aquest setembre tornen al directe!cat les entrevistes a personalitats rellevants i d’actualitat. Avui us oferim una extensa entrevista amb Eliseu Climent, on el president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ens fa una repassada a l’actualitat del País Valencià. Els resultats de les eleccions al Parlament valencià, el futur dels partits sobiranistes, la impunitat amb què governa el PP, els grans projectes urbanístics o la polèmica per l’intent de tancament de les emissions de TV3 per part del govern popular són temes tractats en profunditat a l’entrevista. Climent ens avança que veu difícil que la Generalitat Valenciana retiri la sanció de 300.000 euros, però que l’ACPV mai no es quedarà de braços plegats. “No ho hem fet mai i, evidentment, no ho farem ara”.

Redacció
Redacció 05/09/2007

Respecte a la polèmica amb les emissions, Climent creu que Clos no ha actuat correctament: “Ha tingut a les seues mans la possibilitat de solucionar tot aquest enrenou d’una manera ràpida i concreta” i no ho ha fet. Preguntat sobre la corrupció urbanística salvatge que viu el País Valencià, Climent creu que “ací la gent ja té per la mà que hi ha polítics que són corruptes” i creu que ni els casos més mediàtics, com el de Castelló, han servit per fer canviar vots.

A l’entrevista Climent també es refereix al seguiment dels valencians cap als esdeveniments megalomaníacs que els organitza el PP, com la visita del Papa, la Copa Amèrica o el proper circuit urbà de Fórmula 1. Climent creu que “és el tarannà faller i d’un cert complex d’inferioritat que caracteritza la majoria de l’actual poble valencià. Són coses que tenen a veure amb l’orgull propi i que desperten els sentiments frepants dels ciutadans”.

Eliseu Climent (Llombai, Ribera Alta, 1940) és llicenciat en Dret, editor i una important personalitat de la societat civil valenciana. És membre fundador i actual president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), responsable dels Premis Octubre, fundador de la llibreria i l’editorial Tres i Quatre i editor del setmanari d’informació general El Temps. També és el responsable de la instal·lació al País Valencià de la xarxa de repetidors de TV3, Canal 33 i Catalunya Ràdio, i ha estat impulsor de la xarxa de Casals Jaume I al País Valencià, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord. També és membre de la Federació Llull, la Fundació Ausiàs March o la Fundació Huguet. Fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi, concedida per la Generalitat de Catalunya, i el 1989 va ser guardonat amb el Premi d’Honor de la Fundació Jaume I per la seua contribució al desenvolupament de la llengua i la cultura catalanes.