Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023
Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023

Al CD li queden 5 anys de vida

|

- Publicitat -

L’Institut Català d’Indústries Musicals ha reunit a Barcelona diversos experts internacionals. El perquè és perquè es treguin conclusions sobre la futura i cada cop més present crisi del CD. El Ministeri d’Indústria ha calculat que entre el 2001 i el 2009 el volum de negoci podria baixar, exactament, a la meitat.

Publicitat

L’alternativa a quan desapareguin els CD és que tota la música es compri per Internet. Però la problemàtica de la pirateria musical complica la solució i per això apareixeran propostes ocurrents. Per exemple, la venda de música per subscripció mensual, igual que una plataforma de televisió.

Richard Goettehrer és un compositor històric de cançons per a David Bowie o Jerry Lee Lewis. El 1997 va cofundar la companyia The Orchard, líder en distribució de música per Internet. Aquest matí ha participat en unes jornades sobre el futur de la indústria musical a l’Auditori Winterthur. Les ha inaugurat el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i s’hi plantejaran temes com la fi dels discos compactes i la importància crucial d’Internet.

Els consumidors poden descobrir els seus gustos en webs com Last.fm i els grups es promocionen en llocs com Myspace. Mentrestant, els directes s’estan convertint en una de les fonts d’ingressos més importants de la nova indústria musical.

Publicitat

Més notícies

Opinió