Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Admesa a tràmit una querella contra la Feria de Abril i Garcia Prieto

La FECAC s’haurà de presentar davant el jutjat després que s’hagi admès a tràmit una querella per presumpta estafa en les subvencions de la Feria de Abril. La FECAC haurà de lliurar també al jutjat la documentació acreditativa de les subvencions atorgades per a l’organització de la Feria de Abril l’any 2005.

Redacció 26/04/2007

Com ja vam explicar, enguany la Feria de Abril haurà de justificar totes les seves subvencions i especificar-ne l’ús a través de la documentació pertinent degudament presentada a la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona.

I precisament ahir un jutjat de Barcelona va admetre a tràmit una querella contra la Federació d’Entitats Culturals de Catalunya (FECAC), organitzadora de la Feria de Abril de la capital catalana. S’acusa els organitzadors de la Feria de Abril d’un delicte d’estafa en la concessió de les subvencions a la festa de l’any 2005 i d’un altre delicte d’injúries. La FECAC haurà de lliurar també al jutjat la documentació acreditativa de les subvencions atorgades  per a l’organització de la Fira d’Abril l’any 2005.

A més d’aquesta querella, l’Associació en Defensa dels Drets dels Firaires va presentar el mes d’abril passat una queixa al Síndic de Greuges pels abusius imports econòmics que, segons la seva opinió, imposa la FECAC als firaires interessats a participar en la Feria de Abril de Barcelona. El Síndic ha contestat a l’Associació que, amb la finalitat de completar la investigació oberta arran de la seva queixa, ha requerit a l’Ajuntament de Barcelona que l’informi sobre les condicions que ha establert amb la FECAC per a la cessió de l’espai on se celebra la Feria de Abril.

Concretament, el defensor del poble català ha demanat a l’Ajuntament que li remeti el contracte formalitzat amb la FECAC per a l’ús del recinte del Fòrum per a la Feria de Abril, en cas que aquest acord existeixi.

A part el president de la FECAC, García Prieto, haurà de respondre d’unes declaracions fetes davant un bon grapat de periodistes i polítics l’any passat, en les que va dir que a les minories “se les ha d’aixafar”.