Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Acte de Sobirania celebrarà la sentència amb cava a la plaça Sant Jaume

Enmig de la indignació general per la sentència de l’Estatut, hi ha qui vol veure-hi més enllà i lluny de lamentacions el que faran es celebrar el dictamen dels magistrats. És el cas de l’entitat Acte de Sobirania, que ha convocat a les 8 del vespre un acte a la plaça Sant Jaume per celebrar que després de la sentència el camí cap a la independència de Catalunya és inevitable. Durant l’acte es demanarà que es ratifiqui l’Estatut aprovat pel parlament el 30 de setembre de 2005 alhora que també que els partits polítics presentin en els seus programes electorals una consulta sobre la independència de Catalunya. Acte de sobirania repartirà cava per brindar sobre el futur de Catalunya. Per la seva banda la CUP de Girona també ha convocat una manifestació en contra de la sentència del TC, a les 8 del vespre a la plaça del vi.

Redacció
Redacció 29/06/2010

L’entitat Acte de Sobirania ha convocat a les 8 del vespre una trobada a la plaça  Sant Jaume per celebrar la sentència sobre l’Estatut. Més enllà de la indignació generada a la societat catalana per la sentència, l’entitat fa un pas més enllà i festejarà davant la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona que finalment el TC hagi fallat el text estatutari. Amb la idea que els magistrats del Tribunal Constitucional han marcat un camí inevitable cap a la independència de Catalunya, l’entitat oferirà una copa de cava a tots els manifestants. L’entitat també convoca aquesta trobada per instar al parlament a que ratifiqui l’Estatut acordat el 30 de setembre de 2005 al parlament de Catalunya, així com també per demanar a les forces polítiques que duguin en el seu programa electoral una convocatòria de referèndum per la independència de Catalunya. Acte de Sobirania va néixer arrel del conflicte de l’Estatut que ha estat gairebé quatre anys esperant una sentència que finalment ha arribat. L’entitat dóna suport també als referèndums sobre la independència que es realitzen arreu del territori català.

Per la seva banda la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona ha convocat aquest vespre una manifestació contraria a la sentència del Tribunal Constitucional i a favor de la independència de Catalunya. La trobada tindrà lloc a les 8 del vespre a la plaça del vi.