Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

ACPV està a l’espera d’un comunicat del govern valencià de tancament del repetidor de TV3 a Alacant

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) està esperant que el govern valencià els comuniqui el dia i hora en què té previst anar a tancar el repetidor que possibilita les emissions de TV3 – i els seus altres quatre canals, Catalunya Ràdio i IcatFM – a Alacant situat a la serra de la Carrasqueta per tal de mobilitzar la seva gent i intentar impedir-ho. Segons ha explicat la coordinadora de la campanya de TV3, Jacinta Rubió, en aquests moments ‘el tema és molt greu perquè encara no ens han notificat si pujaran a tancar el repetidor’.

Redacció 26/11/2007

En aquest sentit, ha recordat que en un principi es va demanar a ACPV que posés dia i hora per autoritzar el tancament, entre avui dilluns i demà passat dimecres, però com que s’hi van negar ‘ara estem a l’expectativa de si es produirà el tancament durant aquests tres dies o de si per contra hi aniran quan voldran sense cap avís previ, que és el que ens temem’.

De fet ACPV calcula que l’ordre judicial que té el govern valencià per efectuar el tancament del repetidor de la Carrasqueta estipula que aquest pot tenir lloc fins al dia 10 de desembre, és a dir durant els quinze dies posteriors en què es va emetre, per la qual cosa, auguren que si finalment se’ls avisa amb antelació durant aquests tres dies i poden mobilitzar-se per intentar evitar el tall de les emissions, ‘podran enviar algú fins al dia 10 sense que nosaltres ens n’assabentem’, ha dit Rubió.

De totes maneres, Rubió ha explicat que si el govern valencià els avisa del tancament ho faran amb 24 hores d’antelació, com ja ho van fer el passat mes d’abril, per la qual cosa des d’ACPV ‘tindríem un marge de maniobra per mobilitzar tota la nostra gent’ i per això ja han contractat autobusos, sota la condició que se’ls avisi amb 24 hores d’antelació, per portar gent cap a la Carrasqueta des d’Alacant, Alcoi, Elx, Gandia, València, Castelló i Vila-real.

Rubió també ha explicat que si es dóna el cas que el govern valencià tanca el repetidor sense avisar, els tècnics d’ACPV se n’assabentarien de seguida i llavors es convocaria els mitjans de comunicació en roda de premsa per tal d’anunciar quines accions emprendria l’entitat al respecte.

D’altra banda, Jacinta Rubió ha recordat que divendres passat, per ordre del govern valencià, la policia va interrogar el tècnic del repetidor de TV3 a Perenxisa, que emet el senyal per a tota la ciutat i l’àrea metropolitana de València. Segons l’entitat cultural, aquest va ser el mateix pas previ a l’expedient sancionador del repetidor de la Carrasqueta, que va acabar amb la imposició de la multa dels 300.000 euros perquè ACPV es va negar a apagar-lo.

En aquest sentit, Rubió ha dit que temen que aquesta vegada es produeixi el mateix procés amb aquest repetidor de València, i com que ‘ja som reincidents’ possiblement la multa sigui superior a 300.000 euros i pugui arribar tranquil·lament al milió d’euros.

Finalment, la coordinadora de la campanya de TV3 a ACPV, ha assenyalat que el diàleg amb el govern valència sobre tota aquesta qüestió és nul i que simplement es limita a la tramesa de la paperassa administrativa que demana el tancament del repetidor. Així mateix, ha comentat que són conscients que el Govern català està intentant mediar amb el valencià per mirar d’establir algun acord de reciprocitat però que de moment ningú encara no s’ha posat en contacte amb ells i per tant desconeixen si les negociacions avancen en sentit favorable o no.