Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023
Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023

Generalitat de Catalunya i Microsoft acorden impulsar el català, però Hotmail segueix en castellà

|

- Publicitat -

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, participarà a la signatura dels acords de col·laboració entre Microsoft i la Generalitat de Catalunya per impulsar l’ús de la llengua catalana. El Govern ha aconseguit que les noves versions de Windows Vista, Office 2007 i Windows Mobile estiguin disponibles en català.

Publicitat

El proper dijous, 10 de maig, a les 11.00 h, se signaran els acords de col·laboració i seguidament es farà una conferència de premsa per explicar els compromisos que inclouen.

A la roda de premsa també participaran el secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo; el director general a Catalunya de Microsoft, Carles Grau, i responsables d’empreses fabricants d’equips informàtics com Dell, HP, Toshiba i HTC, així com de l’operador de telefonia i Internet Orange. Després del contacte informatiu, es farà una conferència amb el títol “Noves eines TIC en català per millorar la productivitat de l’empresa”.

Hotmail en 36 llengües, excepte en català

Sembla una broma després de la bona noticia que es pot llegir en les línies superiors, però és cert. Després de deu anys en el mercat, Microsoft llança aquesta setmana a tot el món el nou Windows Live Hotmail, successor de MSN Hotmail, en 36 idiomes, menys el català. Les novetats que presenta més destacades són un nou disseny que millora la navegació, filtres antivirus i anti phishing i una major capacitat d’emmagatzematge que aconsegueix els 2 Gb.

Aquí podeu veure les 36 llengües, de les quals hi ha per exemple el lituà, parlat només per 1,5 milió de persones, o l’estonià, només parlat per un milió. El català el parlen deu milions de persones als Països Catalans.

Publicitat

Més notícies

Opinió