Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

ACNUR, UNICEF i Creu Roja intenten localitzar l’origen dels nens al Txad

L’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), el Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) i la Creu Roja Internacional estan intentant localitzar els llocs d’origen dels 103 nens que l’organització francesa ‘Arca de Zoé’ pretenia traslladar a França des de Txad en un avió amb tripulació espanyolai catalana, segons van informar fonts de ACNUR.

Redacció
Redacció 31/10/2007

‘Al costat de UNICEF i a Creu Roja Internacional, tenim la difícil missió de buscar l’origen d’aquests nens’, va explicar una representant de ACNUR a Txad, Annette Rehrl. ‘Serà un procés molt llarg, perquè els nens són molt petits, la més jove tot just té un any’, va prosseguir. Els 103 nens es troben en el orfenat de Abeche, en l’aquest de Txad. ‘Allí poden jugar, tenen tot el que necessiten, conten amb l’assistència de nombrosos voluntaris locals’, va explicar Rehrl. Respecte a l’origen dels nens, els treballadors humanitaris que han parlat amb tots ells han assegurat que s’expressen en les llengües dels Zagawa i Massalit, les dues comunitats que poblen ambdós costats de la frontera entre Txad i l’oest de Sudan, concretament Darfur.

Fa un parell de dies directe!cat us va expliar que la tripulació detinguda al Txad espera la decisió del Tribunal de Justícia.