Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Acció Cultural del País Valencià continuarà emetent Catalunya Ràdio confiant en la reciprocitat com a solució

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha decidit continuar emetent ‘momentàniament’ el senyal de Catalunya Ràdio al territori valencià com un ‘gest de bona voluntat’ per a una futura reciprocitat per a l’emissió de Ràdio Nou a Catalunya. Així ho ha explicat el coordinador d’ACPV, Toni Gisbert, tot indicant la seva confiança en els ‘criteris diferenciadors’ de Catalunya Ràdio dins del procés de regularització de les ràdios sense llicència al País Valencià. Gisbert ha remarcat el fet que la ràdio catalana sigui pública i ‘una de les poques ofertes en català al País Valencià’ pot ajudar a establir diferències de tractament dins d’aquest procés engegat pel govern valencià. L’executiu de Francisco Camps va enviar la setmana passada un requeriment a ACPV per tal que, en un termini de deu dies, tanqués els repetidors que emeten al País Valencià.

Redacció
Redacció 18/05/2010

Aquest dijous finalitza el termini donat en el requeriment enviat pel govern valencià per al tancament d’emissions de Catalunya Ràdio al territori valencià. ACPV, propietària dels repetidors que permeten emetre el senyal, ha decidit que continuarà emetent Catalunya Ràdio amb la confiança d’un possible acord de reciprocitat entre els governs valencià i català per a l’emissió de Ràdio Nou a Catalunya.

El coordinador d’ACPV, Toni Gisbert, confia en ‘la bona voluntat’ de la Generalitat Valenciana per tal que això sigui possible, tot indicant les especials característiques que fan diferent la situació de la ràdio pública catalana dins del procés de regulació de les emissores sense llicència al País Valencià.

Gisbert remarca el fet que es tracta d’una ràdio ‘d’interès públic’ i d’una de ‘les poques ofertes de ràdio en català al País Valencià’. Per aquests motius, el coordinador d’Acció Cultural confia que el govern valencià ‘tinga una consideració diferent’ amb Catalunya Ràdio en relació a la vuitantena d’emissores que emeten al País Valencià sense llicència a les quals se’ls ha enviat un requeriment per tancar emissions.

La conselleria de Justícia de la Generalitat Valenciana va indicar fa una setmana que des de fa aproximadament un any i mig s’estan enviant requeriments a les emissores de ràdio que emeten de manera il·legal. Les mateixes fonts van indicar que ja són 88 els requeriments enviats i que s’han cursat 11 expedients sancionadors.

Els requeriments s’envien després d’una denuncia o d’ofici, segons Justícia, i els expedients sancionadors oscil·len entre els 100.000 i els 200.000 euros per cada repetidor il·legal.

En opinió de Toni Gisbert s’ha de diferenciar entre les ràdios que ‘són d’interès públic i les que no ho són, les que tenen una oferta en la nostra llengua i les que no i les que tenen interès per tal de mantenir la pluralitat informativa’.

Per aquests motius, Gisbert ha dit que confia en que els governs de Catalunya i el País Valencià s’asseguin a negociar un acord de reciprocitat com una ‘possible solució’ atesa la ‘bona voluntat’ mostrada pel govern català i les majors facilitats tècniques per dur-ho a terme.