Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024

A partir d’avui els pàrquings cobraran per minuts

|

- Publicitat -

Quantes vegades hem dit allò de: “Eps, marxo que se’m farà l’hora del pàrquing”. I quantes vegades hem hagut de pagar una hora sencera perquè hem arribat 5 minuts tard a recollir el cotxe. Doncs en teoria, a partir d’avui això s’ha d’acabar. La principal novetat de l’entrada en vigor de la nova llei de protecció de consumidors i usuaris, publicada el passat 30 de desembre serà que tots els pàrquings estan obligats a cobrar per temps real d’ús, és a dir, minut per minut, en compliment de la llei de millora de protecció de consumidors i usuaris, que prohibeix l’arrodoniment a l’alça i considera abusiu facturar per productes o serveis no consumits de manera efectiva.

Publicitat

Aquesta norma, que entra en vigor avui després d’una moratòria de cinc mesos, afecta tots els pàrquings públics i privats, inclosos els dels centres comercials. Serà bàsic que el resguard o justificant del pàrquing disposi d’una adequada senyalització: haurà d’incloure a més del dia i l’hora d’entrada, el minut d’entrada del vehicle, dada determinant per facturar els minuts reals consumits. A més, el justificant haurà de fer constar la matrícula del vehicle o qualsevol altra informació que garanteixi la seva identificació, així com si el propietari del vehicle entrega les claus o no al responsable del pàrquing.

És calcula que els pàrquings s’emborsaven de forma il·lícita 27 milions d’euros a l’any en aplicar la facturació hora/ fracció. És per això que intentaran buscar alternatives per seguir cobrant-nos una quantitat de diners similar. Unió de Consumidors d’Espanya (UCE) ja ha denunciat que els pàrquings estan establint pactes per desvirtuar la llei, com cobrar l’entrada al pàrquing i encarir el primer minut per recuperar els diners que deixaran de guanyar amb la nova tarificació.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut