Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

42.000 firmes per reclamar la supressió de la zonificació escolar a Catalunya

La plataforma Dret a Escollir ha recollit 42.000 firmes per reclamar la supressió de la zonificació escolar a Catalunya, en benefici de la llibertat dels pares a seleccionar el centre escolar que volen per als seus fills, segons ha informat avui la plataforma.

Redacció 24/05/2007

Arran de l’anunci de França d’abandonar aquest sistema a partir del pròxim curs, el coordinador de la plataforma Dret a Escollir, Joan Garriga, ha considerat que l’experiència francesa “ha estat molt negativa i, per aquesta raó, el nou govern vol suprimir la zonificació amb el suport majoritari de les famílies”.

Segons la seva opinió, “seria absurd que a Catalunya el Govern vulgui repetir els errors de França, amb el problema afegit que la Generalitat posa la zonificació i el domicili com si fos un criteri absolut, per sobre dels drets fonamentals dels pares”, ha afegit.

Segons Garriga, “la zonificació és un dels principals problemes amb què ens trobem els pares per escollir amb llibertat l’escola dels nostres fills”. Per a la plataforma, “la zonificació discrimina per raó de domicili, crea guetos i obliga les famílies a delinquir i ha fer canvis de padró només per poder portar els seus fills a l’escola que han escollit”.