Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

32 diputats de CiU i 3 del PSC decanten el Parlament cap a la prohibició dels toros

La prohibició de les corrides de toros a Catalunya ha tirat endavant perquè 32 diputats de CiU i tres del PSC han donat suport a la ILP antitaurina i s’han sumat als vots dels 21 d’ERC i els 12 d’ICV-EUiA. Socialistes catalans i federació nacionalista tenien llibertat de vot, però una majoria de diputats del PSC han votat contra la prohibició, mentre una majoria de CiU ho han fet a favor. A més dels vots a favor, CiU ha registrat set vots en contra, sis abstencions i tres diputats que no han votat, mentre el PSC ha tingut 31 vots en contra i tres abstencions. El president de la Generalitat, José Montilla, ha votat en contra de la prohibició mentre que el president de CiU, Artur Mas, ho ha fet a favor.

Redacció
Redacció 28/07/2010

El resultat de la votació era una incògnita perquè no se sabia del cert que acabarien fent els diputats de CiU i el PSC, que tenien llibertat de vot. A traç gruixut, la majoria dels diputats de CiU han apostat per la prohibició, mentre que la majoria de diputats del PSC ho han fet en contra. En el cas dels diputats d’ERC, ICV-EUiA, PPC i grup mixt, cap d’ells ha trencat la disciplina de vot, votant a favor o en contra segons els casos.

En el cas de CiU, el seu president, Artur Mas, hi ha votat a favor. Però ho han fet en contra els diputats Josep Grau, Joan Miquel Nadal, Antoni Fernández Teixidó, Santi Vila, Anna Miranda, Xavier Crespo i Ramon Espadaler. S’hi han abstingut els diputats de la federació nacionalista Benet Maimí, Rosa Maria Fortuny, Agustí López, Irene Rigau, Núria de Gispert i Eudald Casadesús. Finalment, tres diputats de CiU no han votat. Es tracta dels diputats ebrencs Francesc Sancho i Xavier Pallarés, així com Josep Maria Pelegrí.

En les files socialistes només hi ha hagut sis vots que no han estat en contra de la prohibició. Tres han votat a favor de la ILP. Es tracta dels diputats Josep Maria Balcells (CpC), Antoni Comín (CpC) i Núria Carreras. I tres més s’hi han abstingut. Es tracta del conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, i els diputats Joan Ferran i Rosa Maria Ferrer (CpC). Per contra, el president de la Generalitat, José Montilla, la presidenta del grup, Manuela de Madre, i el portaveu, Miquel Iceta, hi han votat en contra, com han fet un total de 31 diputats socialistes.

El Govern, dividit

Una altra dada que es desprèn del resultat de la votació és que la bancada del Govern ha votat dividida. El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, han votat en contra de la prohibició dels toros, mentre que el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, s’ha abstingut. Han votat a favor el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura.