Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

110 milions d’euros per millorar les rodalies de Renfe

|

- Publicitat -

Segons el ministeri espanyol, l’objectiu del conveni és pal·liar les deficiències actuals del servei i garantir un transport públic de qualitat que afavoreixi el moviment sostenible. El protocol estableix que els 110 milions es destinaran a la construcció de la nova estació de Rodalies a la Sagrera; la creació d’un nou intercanviador a Sabadell Nord; la reforma de l’estació del passeig de Gràcia per adaptar-la a l’ús per part de persones amb mobilitat reduïda; la renovació de les estructures metàl·liques del tram Granollers-Maçanet que pertany a la línia Barcelona Portbou, i la modernització de la catenària de Rodalies als trams de Granollers, Mataró i Terrassa-Manresa.

Publicitat

Es tracta d’actuacions previstes als pressupostos generals de l’Estat per al 2007, que es duran a terme a través de la Societat Estatal d’Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT).  El Govern preveu que la SEITT adjudiqui totes les actuacions els mesos de juny i juliol i progressivament es produeixin millores. Segons Nadal, “en l’horitzó de l’arribada del TGV a Sants a finals d’aquest any, s’ha de produir una millora molt evident en el servei ferroviari de Rodalies”.

“Si compleixen les previsions pel que fa a l’arribada de les Rodalies a l’aeroport de Barcelona, als accessos viaris, i el tercer carril de Mollet al Papiol” –ha dit-, la situació de la xarxa ferroviària i viària a l’entorn de la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana “millorarà força i es desbloquejarà la situació que ens preocupa i alarma aquests dies”.

Els diners ara, la gestió després

En declaracions als mitjans, Nadal ha assenyalat que les partides de millora de Rodalies són imprescindibles a l’hora d’encarar els problemes de Rodalies a Barcelona. “Crec que els diners són previs i són condició necessària però finalment no suficient’, ‘però la gestió ve després i va pel camí del desplegament de l’Estatut’, ha afirmat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió