Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

1-D: “El PSC no va anar a la manifestació de dissabte ‘perquè no coincidim amb la reivindicació sobiranista”

El viceprimer secretari i portaveu parlamentari del PSC, Miquel Iceta explica al seu bloc que els socialistes catalans no es van adherir a la convocatòria de la manifestació per dos motius fonamentals: ‘el primer, perquè no coincidim amb la reivindicació sobiranista dels convocants i, el segon, perquè considerem incompatible fer-nos responsables davant la ciutadania i, al mateix temps, convocar una manifestació de protesta’. De tota manera, per Iceta, ‘això no vol dir que nosaltres no estiguem també emprenyats a causa de la crisi de les infraestructures’.

Redacció
Redacció 03/12/2007

Iceta considera que en la manifestació d’aquest dissabte pel dret a decidir sobre les infraestructures de Catalunya, hi van confluir dues grans qüestions: ‘el cabreig pels problemes causats als usuaris de rodalies i la reivindicació sobiranista-autodeterminista dels convocants’, i recorda que la Plataforma pel Dret a Decidir va manifestar-se contrària al nou Estatut, per considerar-lo insuficient. Iceta explica també al seu bloc que ‘és obvi que la manifestació va evidenciar un significatiu estat de malestar entre la ciutadania de Catalunya’.

Iceta atribueix ‘la crisi de les infraestructures que travessa el nostre país’, a tres ‘causes objectives’. Per una banda, ‘massa anys d’insuficient inversió i manteniment’, en segon lloc, ‘les incidències de les obres de l’Alta Velocitat en l’últim tram de la seva arribada a Barcelona’, i per últim, ‘la suspensió dels servei de rodalies al llarg de sis setmanes’.