Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

[Vídeo] El cardenal Cañizares no fa cas de les mesures de seguretat i obre una església provocant aglomeracions

Més de 200 persones s’han presentat a la basílica en el Dia de la Mare de Déu dels Desemparats sense mantenir les distàncies de seguretat

Àlex Huguet
Àlex Huguet 11/05/2020

Un dels peixos grossos de la cúpula episcopal espanyola, Antonio Cañizares, no s’ha pogut controlar la necessitat desesperada de visitants a una basílica de València amb motiu del Dia de la Mare de Déu dels Desemparats, i ha obert les portes de la basílica, incomplint així l’estat d’alarma. El regidor que gestiona la Policia Local de la ciutat, ha qualificat com una “irresponsabilitat” la decisió d’obrir el temple als fidels.

Amb motiu d’aquesta festa, l’església ha obert a les 11.30h, esperant rebre milers de persones, com mana la tradició. Això ha provocat que més de 200 persones s’hagin presentat per veure la imatge de la verge, acumulant-se ben a prop els uns dels altres, i no mantenint, per tant, les distàncies de seguretat establertes. La Policia va intervenir per evitar que la situació es descontrolés encara més, mentre que el mencionat bisbe Cañizares ha assegurat que “no hi havia aglomeracions perquè els policies no han dissolt cap grup”.